03.05.10, 16:23
Jeżeli dobrze słyszałem na Dami, p. poseł Wikiński zaproponował dla upamiętnienia ofiar tragedii pod Smoleńsjkiem wbudowanie w ścianę Urzędu Miasta tablicy upamiętniającej to smutne zdarzenie.
Motywował to tym, że tam już Radomianie składali kwity i zapalali świeczki zaraz po tragedii.
Uważam, że jest to nieodpowiednie miejsce na taką tablicę.
W każdą kolejna rocznicę tego zdarzenia setki świeczek odymi ścianę budynku, a pod nimi zostaną kilogramy ciężko usuwalnej parafiny.
Nie będzie to pięknie wyglądać.

Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby postawienie małego pomniczka, obelisku czy kamienia na placu Corazziego, ale poza budynkiem.
Nie oszpecajmy tego pięknego budynku kolejnymi tablicami!
Obserwuj wątek
    • Gość: ferdek Re: Pomnik IP: *.radom.vectranet.pl 03.05.10, 17:44
      Radom - miasto 999 -ciu pomników.Dobry pomysł godny uznania ,przypomina mi mojego pomysła.
      • Gość: gostek Re: Pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 19:06
        Zawsze można coś wybudować na rogu Żeromskiego i 25 Czerwca miejsca jest dużo
        • Gość: ferdek Re: Pomnik IP: *.radom.vectranet.pl 03.05.10, 20:27
          a co będzie jak zmieni się linia polityki partii wiodącej.
    • bo-rg Re: Pomnik 03.05.10, 20:34
      tragedia wielka, ale po co pomnik i to akurat w Radomiu, a nie w Smoleńsku?

to jest zwykłe granie pod publiczkę ;o
      • czerwona.pati Re: Pomnik 03.05.10, 20:42
        Po co jątrzysz?
        Czytać nie umiesz,oczu nie masz?
        www.telewizja.radom.pl/dami-radom,,content,42,news,1169,telewizja,aktualnosci.html
        • Gość: aaa30 Re: Pomnik IP: *.radom.vectranet.pl 03.05.10, 21:03
          Rzeczywiście - mówił o tym nie nie Wikiński, a Karaś.
          Sorry.
          Odtwarzałem z pamięci, a ta jest zawodna.

Radni Sojuszu Lewicy Demokratycznej i Porozumienia Lewicy złożą wniosek do prezydenta i Rady Miejskiej o to, aby upamiętnić specjalną tablicą ofiary katastrofy pod Smoleńskiem. Chcemy, by pojawiła się ona w miejscu, gdzie dotychczas radomianie czcili pamięć ofiar katastrofy, a więc przed gmachem Corazziego - mówi Bohdan Karaś, radny SLD.

Ale tablica sama nie stoi, tablicę umieszcza się w murze.
          We wcześniejszych dziennikach Dami widać, że znicze stały pod samym murem Urzędu Miasta.

Mnie nie chodzi o to, kto to proponuje, ani jak ma wyglądać taka tablica.
          Chrońmy tylko ten piękny budynek przed "upiększeniami" kolejnymi tablicami.
          • Gość: biały czerwone IP: *.radom.vectranet.pl 03.05.10, 21:24
            Im to potrzebne bo nie mają gdzie kwiatów składać po pochodzie. Przyszły z placu
            Jagiellońskiego miały kwiaty i zaczęły się rozglądać gdzie by to położyć. Pod
            wystawą o papieżu? nie! pod Kochanowskim? nie! pod galerią Rosa? nie! pod
            banialuką? nie, pod krzyżem? absolutnie NIE!No to położyły pod drzwiami urzędu.
            Teraz tylko do tego trzeba tablicę dorobić.
            • Gość: TANIA REKLAMA SLD Wiki ..... nie z nami te numery.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 21:52
              Myslenie wyborcze ma przyszłość? A to cwaniaki po trup...h do
              władzy!!! Wiedz ,że na cmentarzach są miejsca na pomniki dla
              zmarłych.
        • iryda-1 Re: Pomnik 04.05.10, 09:23
          On pewnie to analfabeta polityczna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka