joanon 17.10.10, 21:51 Moja córka będzie miała robioną endoskopię nosa w Centrum laryngologicznym we Wrocławiu, czy to jest bolesne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamadacja Re: endoskopia laryngologiczna u 5-cio latki 17.10.10, 21:58 Bolesne nie jest ale trochę nieprzyjemne - dobry laryngolog zrobi je w 15 sekund, więc nie ma się czym denerwować Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: endoskopia laryngologiczna u 5-cio latki 19.10.10, 15:17 Mój półtoraroczniak tez ma zleconą endoskopię przez nos. Nie będą go usypiać...mam wyjść na korytarz w trakcie...czego się spodziewać? Czy będzie cierpiał? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: endoskopia laryngologiczna u 5-cio latki 19.10.10, 15:33 najpierw psikna do kazdej dziurki znieczulacz w sprayu.Dziwne uczucie ale nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: endoskopia laryngologiczna u 5-cio latki 19.10.10, 17:03 w zyciu nie zostawilabym samego dzicka do zadnego zabigu medycznego, jeslni nie byloby to absolutnie konieczne, np.w przypadku operacji. bylam przy corce kiedy lezala w szpitalu jak miala kilka miesiecy, przy kazdym zakladaniu wenflonu, podlaczanej kroplowce, pobieraniu krwi. nie wyobrazam sobie innej sytuacji. no, chyba ze wiedzialabym, ze na widok, ze mojemu dziecko cos robia i ono placze wpadlabym w panike i zaczela przeszkadzac, no ale mnie to mnie dotyczy. uwazam, ze matka jest od tego, zeby wspierac dziecko i dodawac otuchy, a nie siedziec na korytarzu i czekac az skoncza (chyba, ze jak powiedzialam, jej obecnosc moze przeszkadzac lub byc zdecydowanie zbedna jak w przypadku zabiegow pod narkoza) Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 bekarp 19.10.10, 20:08 i ty na powaznie chcesz dziecko zostawic? bedzie taki placz, ze cala polska uslyszy. Odpowiedz Link Zgłoś