Dodaj do ulubionych

Zeby mleczne

02.11.10, 17:14
W jakim odstepie czasowym dziecko traci mleczne zeby? Mojemu synkowi 4 latka 10 m-cy dzisiaj wlasnie polecial 2 zab mleczny. Wiem, ze to i tak wczesnie ale znam kilkoro dzieci, ktore w jego wieku juz mleczaka nie mialy. Pierwszy wypadl 2 m-ce temu, dzisiaj drugi (2 jedynki na dole). Jak to bylo u Was?
Obserwuj wątek
    • fantastic.mama Re: Zeby mleczne 07.11.10, 00:41
      marcysiaw1 napisała:
      Mojemu synkowi 4 latka 10
      > m-cy dzisiaj wlasnie polecial 2 zab mleczny. Wiem, ze to i tak wczesnie ale zn
      > am kilkoro dzieci, ktore w jego wieku juz mleczaka nie mialy.>

Każde dziecko rozwija sie swoim indywidualnym tempem, inne dzieci gubią mleczaki wczesniej, inne pozniej...
      Mojej corce pierwszy mleczak wypadł w 6-tym roku życia, a obecnie, mając 10 lat, nadal ma jeszcze dwie mleczne trójki na dolnej szczęce.
      Jako ciekawostkę napisze ci, ze ja w wieku 25 lat mialam usuwanego mleczaka...serio...nagle zaczęła mi sie ruszać i pobolewać dolna piątka.....nasz dentysta był wniebowziety widząc po raz pierwszy taki fenomen...jeszcze sie z takim czyms nie spotkał w swojej wieloletniej praktyce lekarskiej. A pomyśl, jakie bylo moje zdziwienie big_grin
      • marzenia3101 Re: Zeby mleczne 07.11.10, 10:05
        No to ja mam lepszą ciekawostkę. Ja mam 27 lat i mleczną górną piątkę smile nie mam pod nią stałego zęba bo robiłam prześwietlenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka