Dodaj do ulubionych

Iść do lekarza?

14.12.10, 08:21
Pomóżcie, bo już sama nie wiem co robić. Mała ma 3msc. od wczoraj troche pokasłuje, kaszel mokry, mam wrażenie,że jej gdzieś w gardle flegma siedzi i nie może się jej pozbyć. Poza tym ładnie śpi, kataru i gorączki brak, zmiany w zachowaniu nie widzę, noc spokojna. Boję się, bo cała moja rodzina zawirusowana, a syn wczoraj skończył zastrzyki (angina).
Normalnie bym się nie zastanawiała z pójściem do lekarza, ale...
Na dworze - 10, mąż w pracy, więc czeka mnie 15 min. spacer. Poza tym ostatnio przychodnia pęka od chorych dzieci, więc dodatkowo mogę ja na coś narazićsad
Wizyta domowa mojej lekarki mozliwa dopiero jutrosad
co radzicie?
Obserwuj wątek
    • danioklops Re: Iść do lekarza? 14.12.10, 08:26
      Nie ma gorączki, zaczekaj do jutra na wizytę domową. Dziś jeszcze na dodatek lekarz może Ci powiedzieć, że za wcześnie i trzeba czekać na rozwój wypadków czyli infekcji, a Ty niepotrzebnie narazisz dziecko w przychodni, na spacerku i sama najesz się stresu.
    • serce22 Re: Iść do lekarza? 14.12.10, 08:27
      ja bym poczekała do jutra na wizytę domowa.
    • q_fla Re: Iść do lekarza? 14.12.10, 09:02
      Nie idź do przychodni, tylko z dzieckiem na dwudziestominutowy spacer, -10 stopni nie jest przeciwskazaniem do spacerowania.
    • gemmi18 Re: Iść do lekarza? 14.12.10, 09:10
      Akurat temperaturą na dworze nie przejmowałabym się, jedyne co może zrobić, to pomóc. Ja nie wychodzę z małą tylko przy gorączce. Ale przychodni faktycznie warto uniknąć, bo teraz mnóstwo chorych dzieci. Poczekaj na jutrzejszą wizytę w domu, narazie nic się nie dzieje, więc spokojnie możesz tak zrobić.
      • annie_laurie_starr Re: Iść do lekarza? 14.12.10, 11:04
        Ja tez raczej poczekalabym na te wizyte domowa.
        • dentek_85 Re: Iść do lekarza? 14.12.10, 13:29
          kurcze też mam podobny dylemat. Jutro mam wizytę w przychodni (kontrolną) z moją 3-tyg. córeczką. I cholera boję się, ze się czymś tam zarazi...A autorce postu radze poczekaj na wizytę domową.
          • siisiiii Re: Iść do lekarza? 14.12.10, 14:04
            a czy podczas wizyt kontrolnych i szczepień nie są przyjmowane tylko zdrowe dzieci?? dla chorych jest albo inna poczekalnia albo inne godziny przyjęć. wydaje mi się, że tak powinno być wszędzie.
            • dentek_85 Re: Iść do lekarza? 14.12.10, 14:09
              no własnie niestety nie w tej przychodni do której się wybieram. jeszcze Pani na recepcji (była tak wspaniałomyślna...), zapisała mnie jako ostatnią, bo wtedy nie będzie już chorych dzieci w poczekalni. No szlag mnie trafia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka