Dodaj do ulubionych

a katar nie mija

09.01.11, 18:28
mój synek dostał katar przy ząbkowaniu, wcześniej miał go raz tylko, pozostałe ząbki bez tego. teraz wyszły mu dwa ząbki sporo dni temu a katar został. używałam Nasivin, ale wiem że za długo tego nie można, bo wysusza śluzówkę. robimy mu inhalacje, Oilbas do poduszki. Sól morska nie wiem czy ok bo przecież jeszcze mu "tam dołoży", więc co robić na ten katarek? męczy się biedak, zasmarkany ciągle, mleko cięzko mu pić, płacz przy usypianiu..sad ma prawie 15 miesięcy. macie jakieś sposoby? gorączki i kaszlu brak.
Obserwuj wątek
    • kasiacl Re: a katar nie mija 09.01.11, 18:45
      Nie wiem jak się zapatrujesz na homeopatię, my wcześniej nie stosowaliśmy, ale dla synka nasz pediatra polecił i działa - na katar spray Euphorbium Heel 4-5 razy dziennie i do tego 3x dziennie po jednej kropli na łyżeczkę soku/wody Naso Heel. Po kilku dniach przechodzi, już parę razy stosowaliśmy w ten sposób
      • geda77 Re: a katar nie mija 09.01.11, 18:46
        mi pediatra powiedział, że Euphorbium jest tylko na katar zielony... ale spróbuję, w końcu to homeopatia, nie zaszkodzi, prawda? dzieki za radę!
        • karro80 Re: a katar nie mija 10.01.11, 18:38
          Pediatrze się pozajączkowało widać z innym lekiemwink
          Euhorbium jak najbardziej(to nie antybiol, tylko słona, homeopatyczna woda z miedzią),skuteczny i można podawać dłuuugo, woda morska z miedzią takoż.
    • geda77 Re: a katar nie mija 10.01.11, 17:23
      a jakieś inne pomysły? mamy za kilka dni szczepienie i boję się że mały nie dostanie taki zasmarkany.
    • marta-zs Re: a katar nie mija 10.01.11, 20:05
      jaki ten katar? przezroczysty,biały,zółty, zielony?
      Po pierwsze odstawiłabym już nasivin, co za duzo to nie zdrowo.
      Może wizyta u laryngologa?
      • geda77 Re: a katar nie mija 10.01.11, 20:52

marta-zs napisała:

> jaki ten katar? przezroczysty,biały,zółty, zielony?
        > Po pierwsze odstawiłabym już nasivin, co za duzo to nie zdrowo.
        > Może wizyta u laryngologa?

katar przezroczysty, ale w ogromnych ilościach. no i jednak ciągle przeogromne ilości śliny! Nasivin odstawiłam dwa dni temu. jutro chyba odwiedzę pediatrę, bo mi się zamęczy ten maluszek!
        • zjawa1 Re: a katar nie mija 10.01.11, 21:13
          To jest zwykly katareksmile Ja ostatnimi czasy jestem ekspertem w katarach....z racji tego, ze maly chodzi do przedszkola i lapie je co 2 tygodnie.
          Przede wszystkim powinnas ,,wyciagac" ten katar mozliwie jak najczesciej!
          Kup Fride oraz sol morska w spreju, najlepiej z dodatkiem Manganu. Pamietaj jednak, ze taka sol mozna stosowac nie dluzej niz 3 tygodnie bo jest hipertoniczna. Psikni do noska, odczekaj chwilke i wyciagnij wydzieline z noska Frida. Za pare dni minie katarek. Pamietaj tez, ze powinnas poinformowac pediatre o tym, ze dziecko przedszlo infekcje kataralna. Jak przelozysz szczepienie o np. 2 tygodnie, to nic sie nie stanie. Gorzej jesli zaszczepisz je tuz po ewentualnej infekcji. Czasami bywa tak, ze katar to pierwszy z syglaow rozwijajacej sie w organizmie powazniejszej infekcji. Wiec lepiej odczekac ten tydzien od ustapienia katarku. Pozdrawiamsmile
    • myshha1 Re: a katar nie mija 11.01.11, 09:17
      Może maść majerankowa pod nos ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka