Dodaj do ulubionych

wahania temperatury

10.03.11, 09:54
Witam
Widzę, że rodzice piszą tu o poważnych problemach, mój wydaje mi się przy tym drobny, ale już sama nie wiem - trochę mnie to już niepokoi.
Mój prawie czteroletni synek od pewnego czasu ma coś takiego: Jest niewyraźny, marudzi, mierzę gorączkę - 38. Za godzinę (nic nie podaję) -świeżutki i wesolutki -36,6. Parę dni spokój i znów to samo. Tydzień temu miał takie wahania kilka razy w ciągu dnia (rano gorączka, potem dobrze, w południe gorączka, potem dobrze, po południu gorączka i wieczorem znów wszystko dobrze). Dziś rano miał 38, teraz (po dwóch godzinach), wszystko ok bez żadnych leków. Niby nic, ale coś...
Obserwuj wątek
    • mamadacja Re: wahania temperatury 10.03.11, 16:13
      A jakim mierzysz termometrem ? Elektroniczne, z którymi miałam do czynienia tak właśnie szalały. Były drogie i niby firmowe, ale po akcji ze szpitalem gdy termometr pokazał ponad 40 stopni kupiłam rtęciowe. Są pewniejsze. Jeśli mierzysz rtęciowym, to niestety nie mam pojęcia co oznaczają takie skoki temperaturysad
      • irka_pl Re: wahania temperatury 10.03.11, 20:37
        Faktycznie, mierzę elektronicznym. Dobrze, sprawdzę jak to jest przy rtęciowym, dzięki! Mam nadzieję, że o to chodzi smile
    • green.szate Re: wahania temperatury 11.03.11, 15:56
      Termometr owszem ma tendencję do takich wahań, chcąc sprawdzić precyzyjnie również używam rtęciowego, choć trudno go teraz kupić.
      Tylko co z samopoczuciem Twojego synka?
      Z pewnością jest to błaha sprawa, ja jednak przez pewien czas kontrolowałam bym te temperaturki i zapisywała przez jakiś czas, a potem tylko wtedy gdy się pojawi. Łatwiej wtedy ocenić sytuację.
      Może to się wyda trochę śmieszne, ale ja jak mam wątpliwości czy z moimi szkrabami jest porządku to proszę o uścisk dłoni, taki silny. Kiedyś taki właśnie objaw, czyli słaby uścisk plus skoki temperatur okazał się pierwszym objawem innej choroby.
      No i oczywiście morfologia krwi z rozmazem plus konsultacja z dobrym lekarzem.
      (i ewentualnie tu na forum, jest tu wiele mam które znają się czasem lepiej od niejednego lekarzawink Tak pół żartem pół seriosmile
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka