Dodaj do ulubionych

Pytanie o attipas

29.07.13, 13:19
Panie Pawle,
czytałam o bucikach firmy attipas na ich stronie, z opisu wydają mi sie bardzo fajne i zdrowe, jednak jak każda nowość na rynku nie doczekały sie jeszcze opinii.
Wiem ze je Pan poznał:) moze pan sie podzielić swoją opinia na ich temat?
Obserwuj wątek
    • pawel.zawitkowski Re: Pytanie o attipas 31.07.13, 02:30
      Opinia jest,
      bardzo fajne skarpeto-kapcie na każde podłoże... Trudno je nazwać butami, ale do chodzenia po każdym podłożu nadają się znakomicie :)
      Podstawowa zaleta... - nie przeszkadzają w doskonaleniu umiejętności i możliwości stóp i całego aparatu ruchu, a przy tym wystarczająco chronią stopę.
      Wystarczy :)
      Na szczęście dla dzieci NIE MAJĄ sztywnego zapiętka, wysokiej cholewki, profilowanej wkładki supinującej, ani twardej podeszwy. Czyli nie mają tego czym szczycą się tzw. "zdrowe buty", czyli tego czego nie wolno stopom robić :)
      PZ
      • bralske Re: Pytanie o attipas 01.08.13, 12:08
        Bardzo dziękuje za odpowiedz

Pozdrawiam
        • adalbert-111 Re: Pytanie o attipas 19.08.13, 20:37
          Witam serdecznie, też mogę polecić te buciki. Nasza córka jest zachwycona, a my spokojni że bezpiecznie biega po ogrodzie w Attipaskach. Jest kilka miejsc gdzie można je kupić. My zakupiliśmy w www.tutulandia.pl - mają pełny asortyment Attipasów i nie tylko.
          • bishop0 Re: Pytanie o attipas 20.08.13, 12:17
            Witam, ja tez zakupiłam te przepiękne buciki. Oryginalne i intensywne kolory. Moje dziecko oszalało na ich punkcie. Mamy zamiar dokupić do kompletu jeszcze jedna parę. Ja kupiłam przedpremierowo na targach Mother & Baby. Polecamy i pozdrawiamy wszystkich właścicieli ATTIPASOW. paula
            • aleksandrajurek Re: Pytanie o attipas 21.08.13, 15:38
              moj synek ma aktualnie sandalki numer 18 firmy befado, czy kupujac obuwie attipas mam sie kierowac wymiarami podanymi na stronie sklepu? bo jesli tak to musialabym kupic rozmiar 22,5 az taka duza roznica w rozmiarach?
              • bishop0 Re: Pytanie o attipas 22.08.13, 17:55
                Wg attipas.pl powinnas kupic rozmiar L.
                • gusiek87 Re: Pytanie o attipas 14.11.13, 09:02
                  My tez polecamy :)
                  Mamy model snickers, kupiony w sklepie www.maksiowo.com
                  • natikow Re: Pytanie o attipas 23.01.14, 18:01
                    Temat "butków" zgłębiam i widzę, że tu są użytkowniczki.
                    Proszę o odpowiedź, czy materiał na podeszwie jest bardziej "gumowy", czy bardziej jak "pianka"?
                    A część skarpetkowa jest grubsza, czy zupełnie cienka?
                    Jak z zakładaniem attipas na zwykłe skarpetki/rajstopki? Trudno, czy nie? (zwijają się potem skarpety w tych butkach?)
                    Czy można butki nosić na gołą stopę?

I skoro córka teraz ma dobre kapcie zetpol "17", to jaki rozmiar attipasów?

Jak z trwałością tego buto-kapcia?

No i czy ta biała podeszwa mocno się brudzi? Da się ją przetrzeć na mokro, czy trzeba od razu całe kapciochy prać? Nadają się do używania kilka dni z rzędu (w domu, jako kapcie), czy trzeba prać codziennie? ;) (od tego uzależniam kolor kapci ;) )

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
                    • aleksandrajurek Re: Pytanie o attipas 23.01.14, 19:02
                      Material na podeszwie jest gumowy, jest to cienka i bardzo elastyczna guma, mozna buciki doslownie "zwinac", wyginac jak sie tylko chce, dodatkowo ma dziurki w podeszwie.
                      Czesc skarpetkowa bardzo cienka, lekko rozciagniesz i juz "przeswituje, przerazilo mnie to, bylam pewna ze zaloze buciki kilka razy i sie po prostu porwie, ale nic sie takiego nie dzieje, skarpetka jest wytrzymala i to bardzo.
                      My zakladamy teraz zima na cienkie rajstopki, zaklada sie buciku bardzo latwo, nie ma zadnego problemu i watpie czy ktos mialby taki problem, watpie.
                      Czy mozna mosic na gola stope? Mysle ze tak (Po domu, bo w podeszwie sa dziurki).
                      Buciki bardzo trwale, polecam. u nas nic sie nie dzieje, moze niech sie jeszcze ktos wypowie.
                      Biala podeszw sie niestety brudzi ale latwo sie czysci (na szczescie) Przecierasz troche na mokro i tyle. Ja pralam recznie cale buciki kilka razy, pozniej zaryzykowalam w pralce (nic sie nie dzieje, nic sie nie odkleilo). Schna bardzo szybko, na drugi dzien zawsze byly suche (kladlam kolo grzejnika).
                      Jedyne co mozna zauwazyc po kilku miesiacach uzytkowania to kilka drobnych supelkow na skarpetce, ktore w sumie nie sa jakos bardzo duze. Mamy akurat czerwone attipasy i te supelki sa nie na czerwonej czesci tylko przy "wzorku sznurowki". Balam sie ze sie zmechaca jak skarpetki ale cale szczescie nie stracily na estetyce. Po wypraniu buty sa jak nowe.
                      Na plus tez pudelko, moje dziecko je rozerwalo po kilku miesiacach zabawy:)
                      • kindddzia Re: Pytanie o attipas 23.01.14, 21:32
                        ja od siebie dodam tylko, ze nam na przyklad szybko wyblakl kolor ze skarpetek. Szare w niebieskie grochy mamy i ten niebieski jest juz bialy, szary sie nie zmienil. Ale poza tym z materialem nic sie nie stalo. Jesli tylko po domu, to kupilabym kolor jaki sie podoba, natomiast po dworze to jak najciemniejsza gume, bo w naszym przynajmniej wypadku byly codziennie do prania. Na gola stope jak najbardziej mozna, my nawet po dworze uzywalismy na gola, jak bylo cieplo. Troche sie w nich noga poci w upal.
                        Co do rozmiaru to zmierz stopke, postaw dziecko na pelnej stopie na kartce, zrob kropke u szczytu duzego palucha i zaraz za srodkiem piety. Zmierz odeglosc miedzy kropkami i sprawdz na str producenta jaki to rozmiar. Jak bedziesz na granicy, to wybierz oczywiscie ten wiekszy
                        • anmaszy Re: Pytanie o attipas 07.02.14, 21:05
                          U nas nie trochę się noga poci w upał a bez przerwy:-/ przy każdej zmianie pieluszki zmieniamy też skarpetki/rajstopki, poza tym są fajne ale właśnie z tego powodu nie wyobrażam sobie używania ich latem i to na goła stopę:-/
                          • adak1986 Re: Pytanie o attipas 25.11.14, 14:05
                            hej mam pytanie chcę małemu kupić te butki i mam pytanie on jeszcze nie chodzi tylko strasznie lubi stać i w kościele nic nie pomaga tylko chce stac a w butkach materiałowych z kombinezonu to nie bardzo i mam takie pytanie czy te butki nadają się na zimę ale nie do takiego chodzenia po dworze tylko np. w kościele tak na troche
                            • anmaszy Re: Pytanie o attipas 25.11.14, 17:10
                              moim zdaniem nie nadają się, to cienkie tworzywo, nóżka zmarznie, mój mały chodził w nich wszędzie ale to było lato..
                              a tak poza tematem, skoro synek nie stoi /chodzi sam jeszcze po co go stawiasz na nogi? Gdyby chciał np parówke, dalabys bo chce?
      • turnesolka Re: Pytanie o attipas 29.11.14, 18:36
        A co z tym koszmarnym ściągaczem u góry - na zdjęciach wyraźnie widać jak się wrzyna w łydki - pierszy krok do żylaków
      • mama0902 Re: Pytanie o attipas 27.02.15, 12:31
        A jakie poleca Pan pierwsze domowe buty dla malucha? Jakieś konkretne marki?
      • maklja Re: Pytanie o attipas 01.01.16, 21:24
        Właśnie dwa dni temu kupiłam te paputki w firmowym sklepie dla swojego rocznego synka. Potrzebowałam dla niego kapci do chodzenia po domu. Syn ma bardzo szeroką stopę więc tradycyjne kapcie nie wchodziły w grę. Jestem niezwykle rozczarowana tym produktem. Noga poci się dziecku bardzo, bardzo mocno pomimo że attipasy zakładamy jedynie na cieniutkie rajstopy. Materiał na części skarpetkowej sfilcował się po dwóch dniach użytkowania, dodatkowo zaczęły wychodzić drobne niteczki ! a przecież te paputki kosztują majątek (90 zł) . Nie wyobrażam sobie jak będą wyglądać za miesiąc. Dodatkowo mój roczny synek z łatwością przydeptuje sobie te butki i sam próbuje je ściągnąć , co sprawia że jest w nich jeszcze mniej bezpieczny niż w samych skarpetkach (a ja cały czas muszę sprawdzać czy nie trzeba ich podciągać) - nie jest to kwestia rozmiaru, wielkość buta była dobierana przez sprzedawcę w firmowym sklepie. Szczerze nie polecam tego produktu, jakość nie ma tu nic wspólnego z ceną. Jedyny plus to to, że rzeczywiście pasują na bardzo szerokie stopy. Uważam ,że wyrzuciłam te 90 zł w błoto czy raczej w silikon i trochę bawełny...
        • serek_84 Re: Pytanie o attipas 03.01.16, 22:52

A ja jestem zadowolona. Od dwóch tygodni używamy
        • paulina_budzinska Re: Pytanie o attipas 04.01.16, 19:19
          Droga Pani,

być może trafiła Pani na wadliwą parę? Te kapcie zwykle bardzo dobrze służą dzieciom, są dobrą alternatywą dla zwykłych paputków. Być może nie są tak trwałe jak zwykłe buty, ale o wiele bardziej wytrzymałe niż skarpety. Rozważała Pani reklamację? Myślę, że to dobry pomysł.

Pozdrawiam!
          • aleksandrajurek Re: Pytanie o attipas 05.01.16, 16:40
            oj noga w attipasach poci sie strasznie, poki syn raczkowal bylo ok ale jak zaczal chodzic to byla porazka, co do jakosci materialu u nas nic sie nie dzialo a pralam w pralce, osobiscie nie polecam, a juz na lato to wogole...
            • flow0 Re: Pytanie o attipas 01.02.16, 13:16
              Hej. Czy moglabym zadac Ci kilka pytan o onm na priva? Podasz mi email? PozdrawiamWpisz swoją odpowiedź
              • aleksandrajurek Re: Pytanie o attipas 07.07.16, 23:23
                OV
                • nel29 Re: Pytanie o attipas 05.07.17, 11:14
                  a ja właśnie polecam także na lato, stopa się poci to już uzależnione genetycznie (różne są dzieci) moje dzieci latem biegały w attipasach i nic sie nie działo to jak założyć skarpetke. Są lekkie i przewiewne, pranie w pralce wystarczy by były czyste
      • mamma37 Re: Pytanie o attipas 21.12.16, 00:47
        Panie Pawle,
        Mój synek koślawi szczególnie jedną stopę, nie jakoś dramatycznie, ale koślawi. Jest wcześniakiem, był rehabilitowany, teraz rehabilitantki zalecają nam bandażowanie stóp, paputki ze sztywnym zapiętkiem np befado, pisze Pan wyżej, że nie powinno się zakladać po domu zdrowych kapci.... sama już nie wiem co mam robić. Każdy mówi mi coś innego, a ja się nie znam. Proszę o opinię.
    • aleksandrajurek Re: Pytanie o attipas 07.07.16, 23:24
      Ok przepraszam ze teraz odp ale malo tu zagladam olus.ol@wp.pl
    • alina1000wp Re: Pytanie o attipas 21.12.16, 14:33
      Ja kupiłam mojej córeczce, naprawdę fajne! Mała nie chce innych butków, dziecko wybrało samo.
      Na początku też miałam wątpliwości teraz kupiłam już 3 parę, nóżka rośnie :)
      Duży wybór jest w sklepie polskiedzieci.pl, tam doradzili mi też jak dobrać rozmiar, najważniejsza jest długość stopy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka