Dodaj do ulubionych

Wycięcie migdałków a zwolnienie-pytanie

29.03.11, 11:16
Mam pytanie do rodziców, którzy byli z dzieckiem w szpitalu na wycięciu III migdałka.
Mam być z dzieckiem 3 dni i jak to wygląda jeżeli chodzi o zwolnienie z pracy? Czy mam na te dni brać urlop czy mogę sie upominać w szpialu o zwonienie czyli opiekę na dziecko na te 3 dni? A może ktoś wie jak to jest w Dziekanowie Leśnym? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • zeb1 Re: Wycięcie migdałków a zwolnienie-pytanie 29.03.11, 20:07
      Jak wychodziłam ze szpitala to dostałam zwolnienie na te dni, które spędziliśmy w szpitalu + dodatkowo tydzień po. Nie musiałam się upominać sami proponowali i pytali czy jest potrzebne.
      Migdałek wycinaliśmy w Ostródzie. Wydaje mi się, ze wszędzie powinno być podobnie, niby dlaczego masz brać urlop na pobyt w szpitalu

pozdrawiam
      • margomama Re: Wycięcie migdałków a zwolnienie-pytanie 01.04.11, 20:38

Ja byłam w szpitalu na Kopernika w Warszawie, pytano, czy chcę zwolnienie, ale ja miałam zaległy urop dlatego nie wzięłam. Zwolnienie powinnaś dostać bez problemu na opiekę na chore dziecko.
    • lusia69 Re: Wycięcie migdałków a zwolnienie-pytanie 04.04.11, 12:24
      Dziękuję za odpowiedzi, niestety dzwoniłam do Dziekanowa i okazało się, że na czas pobytu w szpitalu nie dostanę zwolnienia bo jak to pani powiedziała dziecko ma zapewnioną opiekę "białego personelu". Mogę tylko poprosić o zwolnienie po pobycie w szpitalu. A tak na te 3 dni sama muszę kombinować, czyli nic mi nie zostało tylko urlop.
      • placebo77 Re: Wycięcie migdałków a zwolnienie-pytanie 02.06.11, 09:41
        Kurcze ja idę z małym na zabieg w piątek właśnie do Dziekanowa i trochę mnie zaniepokoiłaś. Ciekawe czy to zgodne z prawem i niech mądrale spróbują kilkulatkowi wytłumaczyć, że ma opiekę jakichś bab a nie mamy.
        • solaris31 Re: Wycięcie migdałków a zwolnienie-pytanie 02.06.11, 10:03
          dokładnie tak to wygląda - ja tez nie dostałam zwolnienia na czas pobytu w szpitalu - dopiero w dniu wyjścia. akurat nie o migdały chodziło, ale to nie ma znaczenia. rodzic nie musi byc przy dziecku w szpitalu - może, nie musi, więc opieka nie przysługuje.

ja byłam na opiece jeszcze przed zabiegiem 3 migdałowym, dostałam od pediatry, bo musiałam pilnować dziecka, coby się bardziej nie rozchorowało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka