la.sonrisa 01.08.08, 19:26 u 14 miesiecznego chłopczyka. Mały jest wiotki, ale juz chodzi, byłrehabilitowany od 3 do 10 miesiąca życia, a teraz ten wynik. Co robić? Gdzie się udać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danieldyl Re: cpk = 217 01.08.08, 22:48 prosze nie tracic czasu,jechac z dzieckiem do Warszawy na ul.Banacha,najlepiej umuwic sie na wizyte do P Odpowiedz Link
danieldyl Re: cpk = 217 01.08.08, 23:03 przepraszam cos mi przerwalo,juz koncze watek, Prof.Fidzianskiej,jesli bedzie potrzebowala Pani konkretnych danych sluze pomoca,proe nie tracic czasu! Serdecznie Pozdrawiam Odpowiedz Link
danieldyl Re: cpk = 217 01.08.08, 22:48 prosze nie tracic czasu,jechac z dzieckiem do Warszawy na ul.Banacha,najlepiej umuwic sie na wizyte do P Odpowiedz Link
cat4444 Re: cpk = 217 02.08.08, 00:14 Taki wynik nie świadczy o DMD. Napisz jaka była norma bo sam wynik 217 o niczym nie świadczy.Są laboratoria których normy są do 350 a są do 175.Nawet jeżeli norma była do 175 to nie przejmowałabym się twoim wynikiem.Dzieci z DMD rozwijają się prawidłowo tzn mają problemy ze wstawaniem, chodzeniem po schodach itd ale nie są wiotkie.Poczytaj forum, nasze dzieci mają wyniki w tysiącach i twój syn nie ma DMD.Poproś neurologa o pomoc bo z takim wynikiem wyjazd do Warszawy to strata czau i pieniędzy. Odpowiedz Link
la.sonrisa Re: cpk = 217 02.08.08, 00:19 Norma w tym laboratorium to 175:( Wiem, ze może to nie DND, ale może za tym kryje się inna choroba mięśni. Jestem ze Szczecina. Proszę o namiary na lekarzy w Wawie. Odpowiedz Link
cat4444 Re: cpk = 217 02.08.08, 00:27 W Szczecinie znajduje się fundacja chorych na zanik mięśni www.miesnie.szczecin.pl/ i proszę z nimi się skontaktować bo mają równie dobrych specjalistów co w Warszawie.Tak jak napisałam wcześniej nie przejmowałabym się tym wynikiem bo taki wynik nie świadczy o chorobie mięśni ani wrodzonej ani zapalnej.Wystarczy że dziecko miało większy wysiłek dzień wcześniej. Odpowiedz Link
la.sonrisa Re: cpk = 217 02.08.08, 00:48 Dziękuję, skontaktuję się z fundacja na wszelki wypadek. Jutro powtarzamy wynik CPK. Dodam, że ASPAT I ALAT w normie. Tylko te objawy - synek jest słabszy niż inne dzieci, ma pewne cechy wiotkości. Bardzo się martwię. Dziękuję za słowa otuchy. Posyłam dużo mocy w stronę rodziców chorych dzieci. Odpowiedz Link
la.sonrisa cpk = 134 02.08.08, 12:53 Powtórzylismy dziś badani, cpk=134 :) Mysle, że to dobry wynik. Jednak ze względu na objawy wiotkości i pęcherz neurogenny u synka (bez ustalonej przyczyny mimoo wielu badań), w poniedziłaek szykujemy się do neurologa i kontakt z fundacja tez nawiąże. Wolę to wszytsko sprawdzic, jednak jestm pełna wiary, że bedzie dobrze. Problemy z mięśniami zaczęły się u nas niestety po szczepieniu... Odpowiedz Link