Dodaj do ulubionych

zespół Sandifera

12.05.11, 12:33
Witam!Czy któraś z was miała z tym styczność?Istnieje podejrzenie tej choroby u mojej córki.Łucja ma teraz rok ale głowę trzyma krzywo od prawie urodzenia ,z tym ,że miała okresy kiedy głowę miała prosto.Od 3 miesięcy nie wymiotuje ani nie ulewa,myślałam ,że to nie ten zespół a jednak wczoraj neurolog stwierdził ,że muszę zrobić ph-metrię ,żeby wykluczyć ten zespół.Boję się bo nie wiem czy już lepiej ,żeby to był ten zespół,bo jak nie to ,to już nie wiem co .Okulista i laryngolog już "załatwieni",to tak piszę jakbyście mi doradzały w tym kierunku.Nie jest to też ciągły kręcz tylko napadowy czyli trwa przez kilka dni w miesiącu i potem jest 2-3 tyg spokoju.Nie jest to też kręcz w jedną stronę tylko różnie,raz na jedną a raz na drugą.Co do karmienia to dziecko nie je chętnie ale zabawione odpowiednio zje posiłek łyżeczką i nie zwraca i nie płacze w trakcie.Nie wiem co o tym myśleć a żal mi małej jak biega z tą przechyloną głową i nie może przez to złapać równowagi.Pocieszcie mnie jakoś swoimi przykładami
Obserwuj wątek
    • basinek28 Re: zespół Sandifera 16.09.13, 20:14
      Witam!
      A czy słyszałą Pani o czyms takim jak łagodny niemowlęcy napadowy kręcz szyji? Z ang. Benign paroxysmal torticollis- i tam o wiele więcej mozna znależć niz w języku polskim. Moj synek ni cale dwa lata tez przechyla główkew obie stronyale sa dni proste , nikt nie wie co to, tez podejrzewano sandifera ale nie zgodzilismy sie na badania bo troche nam to na ten syndrom jednak nie wyglada. Jak czuje sie Pani córeczka? wyrosłaz tego, czy tez okazało sie ze to sandifer? Bardzo prosze o kontakt bo pomocy z nikądsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka