hallina 19.05.04, 10:06 witam, czy macie jakis pomysł na odstające uszko u 3 miesięcznego maleństwa?nie wiem czy spróbowac przykleic plasterkiem? Halina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamad Re: odstające uszko 19.05.04, 20:54 Ula jako niemowlę miała tendencję do zaginania sobie jednego uszka. Mimo, ze starałam się pilnowac, by nie było "zrolowane", moje dziecko było sprytniejsze. Z drugim uchem problemow nie bylo - ukladalo sie jak trzeba. Strasznie sie balam, ze tak juz jej zostanie - jedno normalne, a drugie na skutek tego zawijania odstające. Jakiez jest teraz moje zdziwienie, gdy obydwa uszka są... odstające. Wygląda na to, że w glownej mierze to geny decyduja jakie mamay uszy. Ula ma niestety po "kłapciatym" dziadku... Ale oczywiscie można tego pilnować, czyli układac małżowinki tak jak powinny być, ale i tak natura zrobi to, co ma w zamysle. Pozdr, Ola, mama Uli (ur.12.02.01) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanuli Re: odstające uszko 19.05.04, 22:45 Witam, moja córeczka też miała problem z jednym uszkiem. Ciągle je poprawiałam, ktoś podpowiedział mi by założyć opaskę na główkę i to pomogło. Pozdrawiam Mama Anuli Odpowiedz Link Zgłoś
diara Re: odstające uszko 20.05.04, 22:06 Ja mam ten sam problem. Mojemu Wiktorkowi zaginają się obydwa uszka. Właśnie od wczoraj zaczęłam mu zakłdać bawełnianą opaskę. Zobaczymy jaki będzie efekt. Odpowiedz Link Zgłoś