Dodaj do ulubionych

leukocyty w moczu

21.05.04, 09:08
cześć! Moja 11-miesięczna córeczka od miesiąca w moczu ma
leukocyty.Początkowo było ich 500 ale po leczeniu antybiotykiem Duracef ich
ilość spadła do 100 i utrzymuje się już cały miesiąc. Posiewy moczu są dobre,
nic nie rośnie. Badanie ginekologiczne na drożdże i Tv nic nie wykazały. Od
początku podaje jej też Furagin i smaruje maściami. Klinicznie córeczka jest
zdrowa nie gorączkuje dobrze je i sypia . Lekarz ostatni dał nam skierowanie
do poradni nefrologicznej ba sam już nie wie co jest przyczyną że te
leukocyty ciągle się utrzymują w moczu. Jeżeli wasze dziecko miało podoby
problem proszę o poradę. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ansla Re: leukocyty w moczu 21.05.04, 11:59
      Witaj nie poradzę Tobie . Mam jednak prośbę poradż mi jak złapałaś mocz na
      posiew. Ja miałam tak łapać w kubeczek ,aby ten nie dotknął skóry dziecka . Nie
      mogłam używać woreczków, które podobno nie są w 100% sterylne.
      Proszę o pomoc.
    • juvica1 Re: leukocyty w moczu 21.05.04, 14:43
      ja pobierałam mocz ma posiew do woreczków. Do kubeczka próbowałam ale u tak
      małego dziecka to niestety jest niemożliwe, dziecko jest bardzo ruchliwe a
      zresztą trudno wyczuć moment kiedy będzie sikać. Co do woreczkó to lekarz nie
      miał zastrzeżeń. Przed podklejeniem pprzemywałam śluzówkę i dookoła skórkę
      rumiankiem. Trzeba tylko pilnować, żeby odrazu po nasikaniu odkleić woreczek.
      Powodzenia!
    • misieka Re: leukocyty w moczu 22.05.04, 13:05
      Mój mały 10-cio miesieczniak od 3 dni dostaje zastrzyki Zinnacefu. miał b.
      wysoką gorączke, powyzej 40 stopni, wymiotował i w ogole go pociągło na kazde
      jedzonko, na trzymanie palucha w buzi. Myslałam,ze to zapalenie gardła, bo ma
      je własnie starsza siostra, ale okazało sie, ze wszystko w porzasiu. Zrobiłam
      badanie moczu i wyszły leukocyty, najpierw pojedyńcze, na drugi dzień tez
      robiłam badanie i juz zalegały grubą warstwą. W naszej mieścince badanie na
      posiew robi sie tylko we wtorki, więc nie było kiedy i jak czekać do przyszłego
      tygodnia, więc mały dostał zastrzyki. Już po dwóch dobach spadła wreszcie
      gorączka...choć mały nadal nie ma apetytu...wychodza mu jeszcze 4 ząbki.
      Mały ma zdiagnozowane poszerzone miedniczki nerkowe,miał robiną cystografię i
      cystoskopię mikcyjną. Ale pomimo takiej budowynerek to dopiero jego pierwsze
      zapalenie ukł. moczowego.
      skoro u Twojej córeczki nadal są leukocyty, to nie wiem po co mojemu juz po 5-
      ciu dniach robić ponowne badanie moczu, przecież to za krótki czas na całkowite
      wyleczenie, chyba, ze badanie stwierdzi mniejszą ich ilość-odpowiednio dobrany
      antybiotyk (ale takie zwykłe badanie chyba nie da takich wynikow, tylko
      posiew).
      Pozdrawiam!

Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka