Dodaj do ulubionych

łuszczyca u dziecka

11.01.12, 15:50
Zdiagnozowano u naszej cureczki łuszczycę głowy, wcześniej myślałem że to był łupież, nie można się było go pozbyć w konwencjonalny sposób, więc odwiedziliśmy dermatologa a on coś takiego sad poczytałem o tej chorobie: podobno nie ma skutecznego/pewnego leku i do końca nie można wyleczyć, albo leczy się latami. czy ktoś z was miał kontakt z taką dolegliwością?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: łuszczyca u dziecka 11.01.12, 22:22
      Mam/miałam łuszczycę głowy, zaleczoną/wyleczoną, od kilkunastu lat nie było nawrotu. Miałam przepisane na to jakieś specjalne mydło z apteki, jutro poszukam może jeszcze skład gdzieś znajdę.
      • yaks będę wdzięczny za informację 12.01.12, 17:44
        slonko1335 napisała:

> Mam/miałam łuszczycę głowy, zaleczoną/wyleczoną, od kilkunastu lat nie było naw
        > rotu. Miałam przepisane na to jakieś specjalne mydło z apteki, jutro poszukam m
        > oże jeszcze skład gdzieś znajdę.
        • slonko1335 Re: będę wdzięczny za informację 12.01.12, 21:09
          znalazłam dwie kartki z apteki ze składem i nie jestem pewna na której jest przepis na to mydło, jak będe jutro koło jakiejś apteki to wejdę i spytam który przepis może być na mydło i poroszę farmaceutkę żeby mi pomogła rozszyfrować, bo części rzeczy nie mogę odczytać. Wtedy można to było zrobić bez recepty ale ja byłam już w wieku szkolnym, nie wiem jak u młodszych dzieci. To jest sapo calinus mydło potasowe-taka tłusta galaretka o dośc specyficznym zapachu-tyle tylko kojarzę w tej chwili.
          • slonko1335 Re: będę wdzięczny za informację 16.01.12, 19:34
            przepraszam ale póki co nie byłam w okolicy apteki która robi leki recepturowe, u mnie w pobliżu tylko takie z gotowymi ale pamiętam ciągle.
            • slonko1335 Re: będę wdzięczny za informację 19.01.12, 15:09
              no i niestety żadna z recptur które znalazłam nie jest tą na mydło potasowesad przepraszam za zamieszanie ale byłam pewna, że to któraś z tych.
    • e_r_i_n Re: łuszczyca u dziecka 18.01.12, 10:45
      Generalnie łuszczyca to paskudztwo, ale jak znajdzie się działający sposób, to jest szansa na opanowanie choroby.
      Niestety nie podpowiem nic na łuszczycę głowy, bo z tym akurat nie walczę.
      Natomiast jeśli jesteś z Wwy, to mogę polecić specjalistkę od łuszczycy.
      • kellykate85 Re: łuszczyca u dziecka 25.01.12, 12:06
        Łuszczyca to wiadomo dość mało przyjemny temat. U dzieci bywa z nią jeszcze gorzej. Mój chrześniak miał ostatnio z nią problemy. Fakt, faktem leczenie jeszcze się nie zakończyło, ale kuzynka stosuje środek o nazwie Epaderm i no skóra małego wygląda lepiej. Z tego co się orientuję to od niedawna w Polsce jest dostępny na alergia.med.pl
        • tomaszek21_6 Re: łuszczyca u dziecka 06.03.12, 10:08
          wcześniej jeszcze tego nigdzie nie znalazłem, ale znalazłem ostatnio coś takiego luszczycaleczenie.net.pl/2012/01/28/kapiel-kapieli-nie-rowna/ sądzę, że może się przydać, a przecież to jest prawie (zapewne) w każdej aptece
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka