Dodaj do ulubionych

Otinum na receptę

11.01.13, 22:27
Mojej córce (prawie 6 lat) lekarka przepisała Otinum na receptę bo ją ucho bardzo bolało. Ale nie powiedziała ile kropel co ile czasu zakraplać. A na ulotce nie ma żadnej informacji na temat dawkowania u dzieci. Miał ktoś z Was może podobny problem??
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Otinum na receptę 12.01.13, 14:54
      2 krople do ucha 3x dziennie.
    • monikaa13 Re: Otinum na receptę 12.01.13, 14:58
      Mojej 6 latce lekarka kazała kropić do bolącego ucha 5 kropli 3 x dziennie. Swoja drogą bardzo fajny lek. U nas zawsze się sprawdza. Szkoda, że jest na receptę i trzeba do lekarza lecieć, żeby go mieć w domu.
      • piesek_w_kratke Re: Otinum na receptę 12.01.13, 15:38
        Bardzo dziękuję za pomoc smile
    • alfa36 Re: Otinum na receptę 11.02.13, 12:09
      Moje dziecko ma prawie 7,5 roku. Od środy ma katar, trochę kaszlał (od dzis ju z mokro), wczoraj wieczorem orzekł, że zabolało go ucho. Podejrzewam, ze to od kataru (mielismy wczesniej takie historie). Podałam nurofen , a teraz wrocilam z apteki z ototalginem (to samo co otinum). Twojemu dziecko pomogło leczenie kroplami? Moj młody pełen zycia, ma apetyt, biega, skacze, ma dobre samopoczucie, bo wlasciwie to poza katarem nic mu nie dolega (ucho dzis nie boli).
      • ciotka.aka Re: Otinum na receptę 11.02.13, 12:15
        no popatrz a mnie farmaceutka nie chciała sprzedać bo stwierdziła, że teraz ototalgin jest na receptę uncertain
    • szaruga Re: Otinum na receptę 18.03.13, 19:05
      a czy ktos wie jakie mogą być działania niepożądane? Czy komuś zdarzyło się, że po podaniu z ucha zaćżął sączyć się przezroczysty żółtawy płyn?
      • alpepe Re: Otinum na receptę 18.03.13, 20:28
        to, co opisujesz, może być skutkiem perforacji błony bębenkowej. Ja bym od razu poszła do laryngologa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka