Dodaj do ulubionych

biała plamka na ciele

11.09.13, 14:46
Witam, mam pytanko czy któraś mama spotkała się z czymś takim jak biała plamka (taka odbarwiona) na plecach dziecka? Mój synek ma to od około 6-7 miesiąca życia. Pediatra mówi żeby się nie przejmować bo dzieci mogą tak mieć (niby takie znamię-genetyczne odbarwienie). Synek ma teraz 2 lata a z tym nic się nie dzieje ani nie powiększa się ani nie znika. Spotkał się ktoś z czymś takim? Z góry dzięki za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • monisia774 Re: biała plamka na ciele 11.09.13, 14:49
      dodam jeszcze że mniej więcej w tym czasie smarowałam go maścią z hydrokortyzonem, ale w innym miejscu, może to od tego?
    • budzik11 Re: biała plamka na ciele 11.09.13, 14:53
      Moja córka ma takie dwie plamy, nie na plecach, ale to bez znaczenia. Ma 8 lat, nic się z plamami nie dzieje. Skoro pediatra mówi, żeby się nie martwić, to się nie martw.
    • illegal.alien Re: biała plamka na ciele 11.09.13, 14:54
      Moja corka ma ciemna karnacje i ma ja zupelnie nieregularna - sa miejsca ciemniejsze i jasniejsze (i nie mowie tu o 'standardzie' typu jasne wnetrza dloni, tylko ma na przyklad jasniejsza plame na plecach, ciemniejsza na nodze). Po skaleczeniu miejsce jest np. bardzo dlugo jasniejsze.
      • domi_33 Re: biała plamka na ciele 11.09.13, 21:16
        mój też ma białą kreskę na plechach, nie opala się tam od zawsze. nie pytałam na razie bo nic się nie dzieje z nią ponadto że jest,
        • ciociacesia moja tez ma 11.09.13, 21:48
          podejrzewam ze to moze byc bielactwo, ale na razie nic sie z tym nie dzieje wiec sie nie przejmuje
    • semi-dolce Re: biała plamka na ciele 11.09.13, 22:36
      Mój ma na nodze. Wnioskuję, że genetyczne, bo w tym samym miejscu i kształcie ma moja mama.
    • iguaniec Re: biała plamka na ciele 11.09.13, 23:40
      białe plamki na ciele często spowodowane są bielactwem
    • noem.i77 Re: biała plamka na ciele 12.09.13, 09:11
      Moje dziecko ma plamkę na nodze, zauważyłam ją jak miał kilka dni. Pediatra kazała obserwować. Nic się z nią nie dzieje.
    • mw144 Re: biała plamka na ciele 12.09.13, 09:28
      Syn miał dwie, nic z nimi nie robiłam, zanikły ok 6 r.ż.
      • monisia774 Re: biała plamka na ciele 12.09.13, 11:24
        Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, właśnie pediatra mówi że to mogło być od urodzenia ale że w takim miejscu (tam gdzie kończy się pamperssmile) to mogłam i nie zauważyć albo że wyszło jak zaczęłam podawać marchewkę i skóra zaczęła nabierać kolorów. Pocieszyłyście mnie że może tak być u małego dziecka rzeczywiście. Smaruję od tygodnia profilaktycznie maścią z propolisu, może zejdzie. Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka