Dodaj do ulubionych

Nie spi w dzien.

06.08.04, 15:31
Kochane, czy ktoras z Mam miala podobna sytuacje? Dziecko 17 miesiecy nie
chce spac w ciagu dnia... W nocy calkiem niezle sypia (bez zmian od
skonczenia 6. miesiaca po 11 i 1/2 godziny). Czy to juz koniec drzemek? Czy
ktos moze opowiedziec mi cos na ten temat?? Pozdrawiam cieplo - kryska.
Obserwuj wątek
    • magdapik Re: Nie spi w dzien. 06.08.04, 19:23
      Moja mała przestała spać w dzień jak miała dokładnie 17 miesięcy. Zresztą już
      wcześniej nie lubiła drzemek w ciągu dnia. Spała maksymalnie 45 min. W nocy
      spała regularnie ok. 12 godz., a że nie wykazywała żadnego zmęczenia,
      marudzenia w dzień to sobie odpuściliśmy. Zresztą była to trochę sytuacja
      przymusowa bo poszłam do pracy a nikt inny nie potrafił jej uśpić bo zasypiała
      przy piersi. Wszystko zależy od dziecka, od jego zachowania w dzień i trochę
      też od wygody. Bo mi na przykład było na rękę, że ona nie śpi, ale niektórzy
      wolą mieć parę chwil dla siebie podczas tych drzemek. Dodam, że wśród moich
      znajomych nie zdarzył się jeszcze taki przypadek, że w tak młodym wieku dziecko
      przestało już spać w dzień.
      • kama30 Re: Nie spi w dzien. 06.08.04, 20:44
        Widocznie nie potrzebuje spać w dzień, te 12 godzin jej wystarcza. Są takie
        dzieci, np. budzą się o 6 rano, ale o 6 wieczorem są już kompletnie padnięte w
        łóżkach. Synek mojej sąsiadki(18 m-cy) idzie spać o 21-22, albo później (ona
        kompletnie nie trzyma się rutyny, bo twierdzi,że tak dużemu dziecku nie jest to
        potrzebne)i wstaje o 8, a w ciągu dnia śpi 2-3 godz. Czyli jak to zsumować na
        jedno wychodzi.
    • kryska2 Re: Nie spi w dzien. 08.08.04, 15:37
      Dzieki Dziewczyny za odpowiedz. Wsrod moich znajomych dzieci
      sypiaja "rewelacyjnie" czyli 12 godz. w nocy i po 3-4 godz. w dzien... Dlatego
      cenne sa dla mnie Wasze informacje. Sama nie martwie sie tym brakiem drzemek,
      bo corcia jest zwawa, usmiechnieta i pelna energii. W duchu mysle sobie, ze
      szkoda jej czasu na sen. W koncu tyle jest rzeczy do zrobienia, tyle
      zaskakujacych zjawisk do ogladniecia... faktycznie lepiej nie spac. Moja Jula
      jest bardzo aktywna i ciekawska (zeby nie zec, ze wscibska wink) dlatego
      rozpacza, kiedy ja klade spac. I tak w koncu zastanawiam sie, czy moze przez
      to, ze nie jest nudno, Jula juz zrezygnowala z drzemek? (Nb. jak miala 6. mies.
      spala 2 x po 45min. a w 9. mies. spala juz raz dziennie.. haha 1,5 godz.)
      Serecznosci - Kryska.
      • driadea Re: Nie spi w dzien. 08.08.04, 20:42
        Moja córeczka odkąd skończyła 4 miesiące przestala sypiać w dzień. Myślałam, że
        to chwilowe, ale teraz ma 10 miesiecy i nic się nie zmieniło. Zasypia około 20
        i budzi się o 8-9. Nawet jak miała te wspomniane już 4 miesiące, to sała bez
        przerw na karmienie.W dzień nie śpi w ogóle.
        Pozdrawiam, Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka