ursskr 25.12.13, 21:45 Witam! Mój 3 letni synek miał robione komputerowe badanie wzroku w przedszkolu i dostałam wyniki i prośbę o pilna wizytę u okulisty.Mamy już termin ale przeglądam te wyniki i nie wiem czego sie spodziewać ... Może ktoś z was troszkę mnie oświeci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursskr Re: Badanie wzroku pomoc w interpretacji wyników 25.12.13, 21:49 Nie wiem czy widać obrazek wiec wysyłam jeszcze link o tu Odpowiedz Link Zgłoś
sic1982 Re: Badanie wzroku pomoc w interpretacji wyników 02.01.14, 09:02 Najlepiej udać się do okulisty. Z badania moim zdaniem wynika, iż mały ma wadę wzroku +1,75 i +2,25. Trzeba udać się do okulisty aby może dobrał okulary, określił czy występuje niedowidzenie i zez. Życzę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1982 Re: Badanie wzroku pomoc w interpretacji wyników 08.01.14, 20:03 wada wzroku jest duża zarówno na plusie i na minusie i do tego jeszcze te kąty - zwłaszcza te 171 stopni - dziecko ma astygmatyzm i to całkiem mocny. Może być ciężko dobrać szkła przy takiej dużej różnicy kątów padania światła - na jednym oczku to 76 a na drugim 171 to naprawdę sporo. Do okulisty trzeba się udać i to szybko bo dziecko widzi za mgłą wszystko - sama mam astygmatyzm więc wiem jak to jest. Pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
ursskr Re: Badanie wzroku pomoc w interpretacji wyników 08.01.14, 20:11 Byłam u okulisty juz.Pani doktor jeszcze raz go przebadała i stwierdziła ze jest wada ale nie wielka narazie sie wstrzymamy z okularami i mam przyjsc za poł roku do kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk_vision Badanie Komputerowe 29.01.14, 12:43 Komputerowe badanie nie jest miarodajne a jego wynik może być jedynie sygnałem aby zgłosić się do specjalisty.W przypadku dziecka, badanie bez kropli jest zafałszowane przez akomodację dlatego na podstawie wydruku z komputera (po badaniu przesiewowym) nie można określać wady jaką dziecko posiada. Poza tym jakość autorefraktomertu też może pozostawiać wiele do życzenia. Jedynym rozwiązaniem jest zgłosić się do specjalisty, który ma doświadczenie w pracy z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk_vision Re: Badanie Komputerowe 17.02.14, 12:33 polecam kompleksowe badanie oczu (pełna profilaktyka) w gabinecie ul. Patriotów 309 W-wa Międzylesie. Tam znajdziecie świetnego specjaliste Odpowiedz Link Zgłoś