nika28wawa 26.08.04, 07:29 Cześć dziewczyny Czy mogę znia wychodzić na spacery w te wietrzne dni jak ma katar? I to dość duży . Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oyate Re: Katar i spacery 26.08.04, 08:15 Nawet trzeba wychodzić z dzieckiem jak ma katar. Chłodne powietrze odtyka nosek i dziecku się lżej oddycha. Jeśli do kataru dojdzie mocny kaszel to ze spacerów zrezygnuj. Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa CO więcej podawac na katar ??????????? 26.08.04, 19:45 Dziewczyny, czy smarować Basi ( przy duuuużżżżym katarze) piersiątka czymś - jeśli tak to czym? Podaje jej Nasivin, dużo pije, smaruje maścią majerankową nozdrza no i oczywiście mało je. aha i wybieram jej gluty. Jutro kupie sól fizjologiczną. Macie albo znacie jakieś nowości na katar dla rocznego dziecka? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: CO więcej podawac na katar ??????????? 26.08.04, 20:53 jest swietna rzecz, prawdziwy odkurzacz do kataru- efekt daje taki jakby sie dziecko porzadnie wysmarkalo; ja likwiduje tym duzy katar w kilka dni bo porzadnie oczyszczona sluzowka szyciutko sie u malucha regeneruje; w dodatku w ogole juz nie uzywam kropli do nosa bo zamiast tego odciagam katar do zera; przyrząd jest zupelnie bezpieczny i nieinwazyjny; kupilam przez internet; nazywa sie frida Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: CO więcej podawac na katar ??????????? 01.09.04, 09:37 Cześć eMamy! Ja też mam aktualnie problem z katarem u 10-miesięcznej córci Pediatra zaleciła jedeynie psykanie do noska 3 razy dziennie roztworem soli morskiej (Sterimar). Wyleczyła się w półtora tygodnia a po dwóch dniach od nowa !!! Ręce opadają... Co można jeszcze podawać dziecku przy katarze? Fajka7 piszesz o tej fridzie - ale gdzie to kupiłaś? Bo oczywiście moja mała jak widzi gruszkę do czyszczenia noska to dostaje szału Nika28waw piszesz, że podajesz dziecku Nasivin - to można takiemu dziecku podać "dorosłe" kropelki? Może tego spróbuję? A co sądzicie o podawaniu wit.C i czy można wogóle (ewentualnie jaki preparat i w jakich dawkach) takiemu dziecku? Czekam na spostrzeżenia i opinie Pozdrawiam cieplutko Monika mama Wiki (07.11.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: CO więcej podawac na katar ??????????? 01.09.04, 10:38 Odradzała bym Nasivin bo on nie leczy a tylko ma za zadanie ograniczyć wydzielinę z noska. Ja używałam soli fizjologicznej i odciągałam gruszką. Po za tym miałam przepisane krople robione po których wydzielina wylatywała sama z noska. Może udaj się do pediatry niech Ci przepisze robione krople. Odpowiedz Link Zgłoś
edie28 Re: CO więcej podawac na katar ??????????? 01.09.04, 10:39 Witam, Moja córka też ma w tej chwili katar. Przez pierwsze 3 dni podawałam jej Nasivin (jest też dla małych dzieci i niemowląt). Z tym, że to można podawać tylko przez 3 dni do 5-ciu. Teraz psikam jej Euphorbium Compositum to można cały czas. Jest to lek homeopatyczny i można stosować też bezpiecznie u niemowląt. Witaminę C można a nawet trzeba przy takim przeziębieniu. Ja mojej córce w tym wieku podawałam wit. C przez cały czas. Teraz jej podaję Vibovit w którym wit. C oczywiście występuję. Jeszcze dodatkowo podaję jej teraz przy katarze wapno w syropie 2 razy dziennie po łyżeczce. Po Nasivinie Kai katar szybko przestał lecieć ale dzisiaj znowu coś się odetkało i znowu leci. Mam nadzieję, że przejdzie. Trzeba to przeczekać i tyle ... Pozdrawiam i życzę zdrówka. Edyta mama Kai (2,5 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Żadnej poprawy - po kilku dniach 01.09.04, 11:29 Częsc dziewczyny Dzięki za wszystkie posty. Moja Baśka jak chodziła z katarem tak nadal chodzi. Koszmar. Wyobrażam sobie jak ją nozdrza bolą od tego ciągłego wyciągania gili. nie mówiąc o gruszce. Nic jej nie pomaga. Mozę te robione krople coś dadzą. Spytam pediatry. Pozdrawiam chorowitki i zdrowe dzieciaczki. Mama Basi Odpowiedz Link Zgłoś