Dodaj do ulubionych

Katar i spacery

26.08.04, 07:29
Cześć dziewczyny
Czy mogę znia wychodzić na spacery w te wietrzne dni jak ma katar? I to dość
duży .
Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • oyate Re: Katar i spacery 26.08.04, 08:15
      Nawet trzeba wychodzić z dzieckiem jak ma katar. Chłodne powietrze odtyka nosek
      i dziecku się lżej oddycha.
      Jeśli do kataru dojdzie mocny kaszel to ze spacerów zrezygnuj.
    • nika28wawa CO więcej podawac na katar ??????????? 26.08.04, 19:45
      Dziewczyny,
      czy smarować Basi ( przy duuuużżżżym katarze) piersiątka czymś - jeśli tak to
      czym?
      Podaje jej Nasivin, dużo pije, smaruje maścią majerankową nozdrza no i
      oczywiście mało je. aha i wybieram jej gluty. Jutro kupie sól fizjologiczną.
      Macie albo znacie jakieś nowości na katar dla rocznego dziecka?
      Pozdrawiam
      Monika
      • fajka7 Re: CO więcej podawac na katar ??????????? 26.08.04, 20:53
        jest swietna rzecz, prawdziwy odkurzacz do kataru- efekt daje taki jakby sie
        dziecko porzadnie wysmarkalo; ja likwiduje tym duzy katar w kilka dni bo
        porzadnie oczyszczona sluzowka szyciutko sie u malucha regeneruje; w dodatku w
        ogole juz nie uzywam kropli do nosa bo zamiast tego odciagam katar do zera;
        przyrząd jest zupelnie bezpieczny i nieinwazyjny; kupilam przez internet;
        nazywa sie frida
        • czarna_ms Re: CO więcej podawac na katar ??????????? 01.09.04, 09:37
          Cześć eMamy!
          Ja też mam aktualnie problem z katarem u 10-miesięcznej córci sad Pediatra
          zaleciła jedeynie psykanie do noska 3 razy dziennie roztworem soli morskiej
          (Sterimar). Wyleczyła się w półtora tygodnia a po dwóch dniach od nowa !!! Ręce
          opadają... Co można jeszcze podawać dziecku przy katarze?
          Fajka7 piszesz o tej fridzie - ale gdzie to kupiłaś? Bo oczywiście moja mała
          jak widzi gruszkę do czyszczenia noska to dostaje szału sad
          Nika28waw piszesz, że podajesz dziecku Nasivin - to można takiemu dziecku
          podać "dorosłe" kropelki? Może tego spróbuję?
          A co sądzicie o podawaniu wit.C i czy można wogóle (ewentualnie jaki preparat i
          w jakich dawkach) takiemu dziecku?
          Czekam na spostrzeżenia i opinie smile

Pozdrawiam cieplutko

Monika mama Wiki (07.11.2003)
          • oyate Re: CO więcej podawac na katar ??????????? 01.09.04, 10:38
            Odradzała bym Nasivin bo on nie leczy a tylko ma za zadanie ograniczyć
            wydzielinę z noska. Ja używałam soli fizjologicznej i odciągałam gruszką. Po za
            tym miałam przepisane krople robione po których wydzielina wylatywała sama z
            noska. Może udaj się do pediatry niech Ci przepisze robione krople.
          • edie28 Re: CO więcej podawac na katar ??????????? 01.09.04, 10:39
            Witam,
            Moja córka też ma w tej chwili katar. Przez pierwsze 3 dni podawałam jej
            Nasivin (jest też dla małych dzieci i niemowląt). Z tym, że to można podawać
            tylko przez 3 dni do 5-ciu.
            Teraz psikam jej Euphorbium Compositum to można cały czas. Jest to lek
            homeopatyczny i można stosować też bezpiecznie u niemowląt.
            Witaminę C można a nawet trzeba przy takim przeziębieniu. Ja mojej córce w tym
            wieku podawałam wit. C przez cały czas. Teraz jej podaję Vibovit w którym wit.
            C oczywiście występuję.
            Jeszcze dodatkowo podaję jej teraz przy katarze wapno w syropie 2 razy dziennie
            po łyżeczce. Po Nasivinie Kai katar szybko przestał lecieć ale dzisiaj znowu
            coś się odetkało i znowu leci. Mam nadzieję, że przejdzie.
            Trzeba to przeczekać i tyle ...

Pozdrawiam i życzę zdrówka.
            Edyta mama Kai (2,5 roku)
    • nika28wawa Żadnej poprawy - po kilku dniach 01.09.04, 11:29
      Częsc dziewczyny
      Dzięki za wszystkie posty. Moja Baśka jak chodziła z katarem tak nadal chodzi.
      Koszmar. Wyobrażam sobie jak ją nozdrza bolą od tego ciągłego wyciągania gili.
      nie mówiąc o gruszce. Nic jej nie pomaga. Mozę te robione krople coś dadzą.
      Spytam pediatry.
      Pozdrawiam chorowitki i zdrowe dzieciaczki.
      Mama Basi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka