Dodaj do ulubionych

jaki probiotyk dla 2-latka ?

26.07.14, 08:23
Witam synek od kilku dni robi ok 4 kupek dziennie ,a to dużo jak na niego . Kupa nie jest rzadka ,ani nie ma w niej śluzu - podejrzewam jakiegoś wirusa .Chciałabym mu podać jakiś probiotyk, ale nie wiem jaki .Oczywiście jeśli taki stan utrzyma się do poniedziałku to idziemy do lekarza .
Obserwuj wątek
    • 8ula Re: jaki probiotyk dla 2-latka ? 27.07.14, 09:44
      ja byłam zadowolona z acidolac baby czasami podawałam multilac baby (synbiotyk) pamiętać trzeba zeby probiotyk był podawany pol godz przed jedzeniem na pusty zoladek najlepiej przed śniadaniem pozdrawiam
    • okagnieszka Re: jaki probiotyk dla 2-latka ? 28.07.14, 19:18
      moja 1,5 roczna córka najchętniej piła lakcid (taki ze szklanej fiolki rozpuszczony w odrobinie wody) nawet w czasie dużego osłabienia i przy mocnej biegunce. Ale pierwsze słyszę, ze probiotyk musi być podawany na czczo, bo nawet w szpitalu nie kazali na pusty żołądek
      • dianka34 Re: jaki probiotyk dla 2-latka ? 17.10.14, 12:40
        O tym, że na czczo to też pierwsze słyszę. Ale najbardziej polecam również Lakcid - bo jest w 100% naturalny, a nie jakiś chemiczny wytwór. Często ludzie narzekają na te ampułki Lakcidu, ale przecież jest on też w saszetkach, kapsułkach no i fiolkach można sobie wybrać najwygodniej dla siebie. Ale dla dziecka to polecam jednak tradycyjne ampułki szklane. Mega higieniczny sposób przechowywania, no i ja jakoś mam poczucie że w szkle to lekarstwo nigdy nie zamoknie czy coś takiego.
        • lekemka Re: jaki probiotyk dla 2-latka ? 14.12.15, 10:02
          Multilac baby zawsze kupuję dla mojego 2,5 latka i jestem zadowolona.
    • camel_3d chyba panikujesz 14.12.15, 10:53
      skoro kupa wyglada nromalne, nie ma rozwolnienia, bolu brzucha to na co tzy mu chcesz jakies probiotyki dawac?
    • ekarolna84 Re: jaki probiotyk dla 2-latka ? 16.10.18, 08:11
      Dla dzieci świetnie sprawdzają się krople probiotyczne Bio Gaia zawierające szczep Lactobacillus reuteri Protectis. Osobiście podawałam je profilaktycznie swojej córce od pierwszych miesięcy (miałam cesarkę) i nigdy nie miała najmniejszych problemów z jelitami. Odpowiadając koleżance wyżej, probiotyk ZAWSZE podaje się razem z posiłkiem. Bakterie probiotyczne potrzebują pożywki aby móc kolonizować jelita i uzyskują je właśnie kiedy dostarczane są z pokarmem.
      ---
      Marcin Hoffman

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka