jolaja 25.09.04, 20:08 Cześć! Czy ktoś słyszał o leczeniu zębów azotem? Bardzo proszę o opinie na temat skuteczności tej metody i o namiary na gabinety stomatologiczne,które się tym zajmują w Warszawie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stuartmalutki Re: Leczenie próchnicy zębów azotem. 25.09.04, 20:08 A nie ozonem przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
jolaja Re: Leczenie próchnicy zębów azotem. 25.09.04, 20:20 Sorry , ozonem oczywiście słyszałaś coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Leczenie próchnicy zębów azotem. 26.09.04, 10:23 Czytalam, ale doswiadczen nie mam.W przyszłym tygodniu ide do dentystki, spróbuje wtedy dowiedziec sie szczególow.Metoda ponoc bezbolesna, skuteczna, tyle ze droga. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalodz Re: Leczenie próchnicy zębów azotem. 02.10.04, 21:17 W tym roku w styczniu bylismy z naszym 2,5 letnim synkiem na takim leczeniu. trwało to ok. 10 sek. Najpierw mierzy się wielkosc ubytku a potem nasadza "kapturek" do którego doprowadza sie ozon, który zabija pruchnicę.I już (w gabinecie).Dalej w domu trzeba prowadzic kurację wspomagającą leczenie.Jeśli dobrze pamiętam to jest to spec.pasta do zębów, płyn do płukania i chyba jakiś żel (do nabycia w aptece za niemałą sumkę)Tu pani stomatolog poradził abym tego nie kupowała bo zadnego z tych produtów nie mozna połykać a mój synek nie potrafił tego robić.Wystarczył elmex dla dzieci.No i minęło kilka miesięcy i we wtorek idziemy do...normalnego stomatologa bo coś ten zabek mi sie nie podoba. Dziurka sie powiększyła i pociemniała.Mam bardzo mieszane uczucia, pewna ich będę we wtorek wieczorem... Może powinnam od razu tradycyjną metodą.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalodz Re: do magdalodz 04.10.04, 20:52 No i stało się. Obie czwórki do leczenia. Próchnica powiększyła się. Dzisiaj miał załozony tlenek azotu w jednym ząbku. Był bardzo dzielny... jak na trzylatka. Nam sie z ozonem nie udało. A co do ceny to za bardzo nie pamiętam. To była kwota malejąca tzn. każdy kolejny zabek jest tańszy. Jeśli sie nie mylę to było 70 i 50 zł.(???) Pozdrawiam i życzę samych zdrowych ząbków. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_maxia Re: Leczenie próchnicy zębów ozonem 03.10.04, 22:12 My już prawie 2 miesiące temu leczyliśmy ozonem próchnicę szkliwa w 4-kach naszego Maxia. Zabieg trwał 40 sekund na każdy ząbek. Mam mieszane uczucia co do skuteczności...mimo, że przez ponad dwa tygodnie myliśmy ząbki po każdym kęsie czy piciu (do 20-tu razy dziennie!) i teraz też pilnujemy to mam wrażenie, że o ile nic się nie pogorszyło to poprawy brak Niedługo kontrola-zobaczymy może kolejny zabieg coś poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś