agnieszka0033
27.04.17, 09:12
Witam.... kochani trafilam z corka lat 7 na bilans. Corka wagowo i wzrostowo ponizej 3 centyl, wzrost 112 i waga 18,5 kg. Przy rozmowie z pediatra wyniklo ze dostalam skierowanie na badania morfologi i tsh . Wynik z 4 kwietnia tsh generacja 5.290 wartosci referencyjne 0.280-4.300 dostaam skierowanie do endokrynologa ,powtorzylam wyniki przed sama wizyta tym razem plus ft3 ft4 wynik z dnia 22.04 to
tsh 6.720 wart ref 0.280 -4.300
ft3 3,78 wart ref 2,70-5,20
ft41.25 wart ref 1,1-1.7
trafilam do zabrza do endokrynologa na izycie usg tarczycy prawidlowe zero ognisk ,wszystko w normie.
Pani doktor przepisala enthyrox n 25 na okres 3 mc i za ten okres mam wrocic z ponownymi wynikami plus rtg nadgarstka i inne....
Czy jest tutaj ktos kto zna sie na tym ?oczywiscie nie chce podważać lekarza ale mam obawy podawac ten lek ,poprostu sie boje ze corka dopiero teraz zacznie narzekac na rozne dolegliwosci...;/ po podaniu tego hormonu .. noi zastanawiam sie gdybym nie trafila do lekarza i nie mialabym swiadomosci ze cos z tsh jest nie tak czy cos by sie z czasem pglebilo ....
prosze o rade kogos kto moze podawal dziecku ten lek ,kogosc kto moze cos powiedziec mi o tym wyniku . bylam u lekarza a tam jakby mowe mo odjelo , pytania nasuwaly sie w drodze do domu .....