Dodaj do ulubionych

wysypka po lekach

27.11.04, 17:20
Mój synek (2 lata i 4 mies) po podaniu 2 zastrzyków Lincocinu dostał wysypki na całym ciele. Początkowo były to małe kropeczki, później przemieniły się w wielkie czerwone plamy. W przychodni dostał zastrzyk domięśniowy z hydrokortyzonu. Jednak to nic nie pomogło plamy zwiększyły się i objęły całe ciało i twarz. Obecnie dziecko jest w szpitalu, ale weekend więc nic konkretnego nie robią. Może ktoś z Was miał podobny przypadek? Napiszcie co pomogło bo już sama nie wiem jak można mu pomóc.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: wysypka po lekach 27.11.04, 18:51
      moja córka dostała wysypki na szyi po kroplach do ucha, antybiotyku. Przeszło
      samo, po jakimś tygodniu, a jak zauważyłam podrażnienie, to od razu odstawiłam
      krople, zresztą już nie były chyba potrzebne, bo organizm sam szybko zwalczył
      chorobę. Moja córcia miała wtedy dwa lata.
      Organizm musi się pozbyć zastrzyków i to trochę potrwa.
      Pozdrawiam
      A.
      • hugo6528 Re: wysypka po lekach 27.11.04, 19:39
        Dzięki za odp. Zastrzyki odstawiłam od razu jak pojawiła się wysypka. Ale teraz to Kacper jest cały w czerwonych plamach. Niestety w szpitalu z mężem bo ja muszę być z młodszym synkiem (karmię piersią). Mam nadzieję, że szybko to poschodzi i wypiszą go do domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka