alo76 29.11.04, 10:49 hej, mam problem z zaczerwienieniem wokół odbytu u mojego synka. próbowałam chyba wszystkiego: sudocremu, linomagu (maść), tormentiolu i nic. może macie w tej kwestii jakieś doświadczenie i cos nam doradzicie? bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilka2004 Re: polećcie skuteczną maść/krem 29.11.04, 11:37 zapytaj w aptece o robioną maść na odparzenia-dla nas super Odpowiedz Link Zgłoś
9delfi Re: polećcie skuteczną maść/krem 29.11.04, 19:27 witam!! przede wszystkim polecam Ci masc bepanthen, na moje dzieciatko tylko ona byla skuteczna, ponadto bardzo dobra mascia jest przepisywana masc z wit A i euceryna. Tak na marginesie to jesli zaczerwienie nie bedzie schodzilo, to wybierz sie do lekarza i dowiedz czy nie jest to np zapalenie grzybicze. pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
monkastonka Re: polećcie skuteczną maść/krem 01.12.04, 09:17 Bardzo polecam EPIKREM jest super smaruję pupcię synka od pół roku nie miał żadnego odparzenia a jak mu wyskoczy coś na buźce posmmaruję i na drugi dzień znika. mój mały miał alergię na mleko i non stop miał szorstką i swędzącą oraz czerwoną skórę wszędzie mojej koleżanki synek był w szpitalu na AZS i tam zobaczyła włąsnie że dzieci smarują tym kremem i znikają wszelkie odparzenia także polecam bo jest tani około 6 zł a naprawdę dobry Pozdrawiam Monka Odpowiedz Link Zgłoś
agusia75 Re: polećcie skuteczną maść/krem 01.12.04, 09:18 Myślę że oprócz bepanthenu (który nie zawsze skutkuje choć jest dobry) można zastosować maść TORMENTIOL właśnie na odparzenia - u mojego synka pomogło z powodzeniem )) nasmarować grubo i nie przejmować się brązowym kolorem ))) a oprócz tego pamiętać oczywiście o codziennej kąpieli jeśli nie całego dziecka to na pewno dokładnego przemycia wodą okolic odbytu i siusiaka. Pozdrawiam! ----------- Agata i Aruś Odpowiedz Link Zgłoś
kajka68 Re: polećcie skuteczną maść/krem 01.12.04, 09:57 ja dodatkowo kapałam w krochmalu...i smarowałam na przemian bephantol-swoja droga cudo na piersi popekane i termentiolem Odpowiedz Link Zgłoś
izabel_73 Re: polećcie skuteczną maść/krem 01.12.04, 22:08 Popieram- tormentiol jest najlepszy, ale trzeba pamiętać, że każde dziecko reaguje inaczej. Jeszcze maść linomag, ale mniej skuteczna. Pozdrawiam,mama Ani i Kacpra Odpowiedz Link Zgłoś
alkra Re: polećcie skuteczną maść/krem 01.12.04, 17:01 czasami drażniąco działa kupka. Przyjrzyj się więc diecie synka, a może dajesz jakies leki? czesto tak jest po antybiotyku. Spróbuj clotrimazol, to krem na zakażenia grzybiczne. A jak wszystko zawodzi to trzeba bedzie iść do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
aguzale Re: polećcie skuteczną maść/krem 02.12.04, 00:21 ta maść z vitA to aksoderm b. dobra i bephanten, a jak to nie zadziala to przez kilka dni clotrimazolum, co prawda to maść na grzybki, ale bardzo delikatna i lekarz mi poradzil, można jej również używać profilaktycznie Odpowiedz Link Zgłoś