eeva1 05.01.05, 09:47 Córka niedługo kończy 5 lat, ruszają się dwie jedynki-górna i dolna. Pierwszy ząbek pojawił się w 5 m-cu. Czy to już początek wypadania mleczaków? Nie za wcześnie? Jak było z Waszymi maluchami?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renia334 Re: Wypadanie mleczaków 05.01.05, 11:30 Witam Moja córka (7 lat) szybko straciła przednie mleczaki bo niestety od małego ma próchnicę (leczoną bez większych efektów).W tej chwili ma stałe jedynki( góra i dół)i prawie wyrosły dwójki (również góra i dół).Też się martwiłam bo przez rok brakowało jej jedynek!Za szybko wypadły a stałe jakoś nie kwapiły się by wyrosnąć.Robiłam jej nawet zdjęcie zalecone przez stomatologa- tzw.panoramę zębów ale wszystko jest ok.Teraz tylko bardzo pilnuję by próchnica nie zaatakowała stałych zębów.Widać taka jej uroda- podczas gdy niektóre koleżanki nie straciły jeszcze ani jednego zęba ona ma już 4 nowe.I też wcześnie ząbkowała ale nie jestem pewna czy jest pomiędzy tymi faktami jakaś ścisła zależnośc.Więc nie martw się na zapas.Widocznie tak ma być. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Wypadanie mleczaków 05.01.05, 21:06 Nie za wczesnie, mojej wypadaly od 4,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Wypadanie mleczaków 05.01.05, 21:29 Mojemu synowi pierwszy wyrósł w wieku 4,5 miesiąca, a wypadł jak miał 5,5 roku. Ale znam siedmiolatki, którym dopiero teraz wypadają jedyneczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: Wypadanie mleczaków 06.01.05, 22:57 Mojej córeczce pierwszy ząbek wyrósł jak miała 8 mieś.,a wypadł jak miała 5,5 roku,więc chyba nie ma zależności między pierwszym ząbkowaniem, a pierwszym wypadaniem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
makowapanienka2 Re: Wypadanie mleczaków 07.01.05, 08:43 Moja córka chodzi do zerówki i ma już 14 zębów stałych czyli wypadło jej już 10 zębów mlecznych( 4 to zęby trzonowe). Odpowiedz Link Zgłoś