Dodaj do ulubionych

temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30.03.05, 22:28
Moja 11 miesieczna córeczka ma od dwóćh dni temp 38.6 - 38.8 , ma mniejszy
apetyt ale nic po zatym , nie ma katarku ani kaszelku, bylismy dzisiaj u
lekarza . Pani Dr. stwierdziła ze osłuchowo wszystko ok , gardło czyste!!!
podaje jej czopki p? goraczkowe-efferalgan.Czy to mogą byc ząbki ( miesiac
temu wychodziły jej 3 na raz i tez miała temperature , tylko ze trwało to
jeden dzień)Czy moze to tzw trzydniówka?
Bardzo prosze o rade i wsparcie !!
Obserwuj wątek
    • antonina_74 Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.05, 00:37
      czy to jest trzydniówka to się okaże na czwarty-piąty dzień, ale już teraz
      koniecznie zbadaj mocz - ZUM może przebiegać bezobjawowo tylko z gorączką.
      • arleta.kamilek Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.05, 08:12
        Witam!
        Mój 7 miesięczny synek też miał we wtorek 38,4 i zadnych objawów choroby. Miał
        tobione badania moczu- są ok. Osłuchowo też w porządku.Dzisiaj ma już normalną
        temperaturę, a wczoraj mial stan podgorączkowy. daję mu Nurofen. Też czekam na
        wysypkę, jeśli to jest trzydniówka. Narazie nic się nie dzieje. Aha, u nas
        ząbki są wykluczone, bo newet dziąsełka nie są rozpulchnione.
        Pozdrawiam
        Arleta
    • julamimi Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.05, 09:36
      trzydniowke mozna zdiagnozowac dopiero jak sie pojawi wysypka, czyli
      najwczesniej 4tego dnia.
      Z moich doswiadczen wynika, ze nawet jesli idzie nowy zabek, to wysoka temp
      oznacza przy tym dodatkowo infekcje.
      Zrob koniecznie ogolne badanie moczu.
      • magda270519761 Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.05, 10:13
        to może być jakiś wirus i wtedy nie ma kataru , ani kaszlu , albo pojawiają się
        póżniej, a mocz nie zaszkodzi zbadać , chociaż przy pęcherzu są też mdłości i
        bóle brzucha , macierzyństwo to wieczne zmartwienia i często człowiek jest
        bardzo przewrażliwiony, wiem to z autopsji, poczekaj jeszcze ze 2 dni i może
        wszystko minie magda , 10 letnia paula i 5 tg róża
    • maksianka Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.05, 10:33
      Witam!
      Mój synek ma 9 miesięcy i od dwóch dni ma podobne objawy. Temperatura ok 38,2
      bez żadnych dodatkowych objawów. Pani doktor go zbadała, zrobiła badanie moczu
      jest ok, czekamy jeszcze na posiew, ale ogólnie nie ma innych objawów, kiedy
      nie ma gorączki jest usmiechniety i pogodny. Tez myślę że to może trzydniowka,
      a potwierdzeniem tego ma byc podobno wysypka o ktorej wczesniej pisano.
      Czytałam że trzydniowkę bardzo łatwo dziecko może złapać że łatwo się przenosi.
      Poczekajmy parę dni i zobaczymy.
      Pozdrawiam Kasia i Maks
      • emilatys Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.05, 12:01
        A mój synek msięczny a temp. 39 od tygodnia!!! Przy tym ma luźne kupki, bardzo
        cuchnące. Dobrze, że ma na razie apetyt, bo chyba by się odwodnił, no i nie ma
        wymiotów (jego starszy brat tydzień temu miał wymioty i biegunkę z gorączką.
        Jestem już wykończona, synek również. Nie wiem jak długo jeszcze to potrwa.
        Pani doktor mówi, że jakieś 4 dni... sad(( Też podaję efferalgan na zbicie
        gorączki.
    • magda-lis Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.03.05, 16:14
      U nas była temperatura 40 stopni przez pięć dni od zeszłego tygodnia. Byliśmy
      po szczepionce, ale narazie podejrzewana jest szkarlatyna. Skąd?
      Do trzech dni nie ma paniki (ząbki trzydniówka, cokolwiek) ale jeśli czwartego
      dnia tewmperatura się utrzymuje to lepiej wezwać lekarza.
      pozdrwawiam
      • audi8 Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.04.05, 23:03
        dziekuje za wszwlkie porady , temperatura spadła od wczoraj 36.8 ,-37 ,ząbków
        nadal nie widać dziąsła rozpulchniona , malutka moja troszke ma mały apetyt-
        bardzo duzo pije.
        Czy robic badanie moczu mimo wszystko???
        • mamciaa Re: temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.05, 13:50
          Badanie moczu nie zaszkodzi a warto sprawdzić, skonsultuj się z lekarzem. Duużo
          zdrówka
          Pozdrawiam
          Mika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka