Dodaj do ulubionych

Problm z siusiakiem - pilne!

26.04.05, 08:49
Dziewczyny pomocy!
Wczoraj jak przebierałam synka zauważyłam, ze jego siusiaczek jest mocno
czerwony i jakby spuchniety. Nie wiem co to może być. Idę z nim co prawda do
lekarza, ale dopiero jutro. Powiedzcie co to może być? Może mogę coś zrobić
do czasu wizyty lekarskiej. A małego nic nie boli.
Obserwuj wątek
    • anek.anek Re: Problm z siusiakiem - pilne! 26.04.05, 08:53
      Możesz zrobić okłady z rivanolu lub rumianku - działają odkażająco i
      przeciwzapalnie.
    • maladorotka Re: Problm z siusiakiem - pilne! 26.04.05, 08:56
      czesc, to dziwne, ze go nie boli, musisz go obserwowac, ale ja wtym przypadku
      moczyłam siusiaczka w rivanolu lub nadmanganianie potasu (tabletke rozpuszcza
      sie w wodzie, rozcienczasz, az uzyskasz rozowy roztwor, wlewasz np. do słoiczka
      i moczysz siusiaczka.
    • aniask_mama Re: Problm z siusiakiem - pilne! 26.04.05, 09:28
      Polecam "Rivel" to maść na bazie rivanolu, łatwiej ją aplikowac niż roztwór
    • gag10 Re: Problm z siusiakiem - pilne! 26.04.05, 11:09
      Witam, miałm ostatnio taki sam przypadek, wieczorem zobaczyłam że siusiak synka
      jest zaczerwieniony i jakby spuchniety z jednej strony. Mały twierdził, ze
      nigdzie sie nie uderzył itp, nie skarżył sie na ból i siusiał tez normalnie.
      Już sie wybierałam do lekarza kiedy postanowiłam spróbowac odciagnąć mu troche
      skórkę /ma stulejkę/ i zobaczyć czy nic mu sie tam nie dostało. Okazało sie że
      miałam rację w jednym miejscu zebrało mu sie sporo mastki /chyba dobrze
      piszę/, ona zbiła sie w grudkę i to powodowało obrzęk. Juz na drugi dzień po
      wyczyszczeniu była poprawa, a kolejnego wszystko zniknęło. Udało mi sie
      zaoszczędzić synkowi stresu u lekarza, który na pewno nie zrobiłby tego tak
      delikatnie. Spróbuj podczas kapieli. Pozdrawiam.
      • misia695 Re: Problm z siusiakiem - pilne! 13.05.05, 15:12
        proszę napisz jak leczona jest stulejka syna,ile ma lat.dziękuje.mam taki
        problem z 6-latkiem
        • gag10 do misi 13.05.05, 22:19
          Hej, mój synek w lutym skończył 3 latka. Stulejki właściwie wcale nie leczymy
          bo rozmawiałam z kilkoma lekarzami i powiedzieli, że jeżeli nie ma żadnych
          problemów typu tworzenie sie balonika podczas siusiania, stanów zapalnych to
          można czekać do 6 lat gdyż może to być tzw. stulejka fizjologiczna i może sama
          ustąpić. Coś w tym może być bo jeszcze niedawno u synka nie było szans na
          ściągniecie skórki a teraz widać już poprawę pomimo tego, że nic nie robimy np.
          podczas kąpieli. Ten przypadek o którym pisałam zdarzył mu sie pierwszy raz.
          Pozdrawiam.
    • jusiagra Re: Problm z siusiakiem - pilne! 13.05.05, 20:05
      moze pod napletkiem zebrała sie mastka i zrobiło sie jakies zapalenie, na
      poczatek rivanol napewno nie zaszkodzi i koniecznie wizyta u lekarza,
      pozdrawiam

Forum wady i choroby układu moczowego
      www.wadyukladumoczowego.poo.pl/forum/portal.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka