Dodaj do ulubionych

jaka temperatura???

06.05.05, 09:41
dziewczyny,jaka tewmperature powinien miec 4 misieczniak (mierzona w pupie)moj synekwczoraj mial 37,8 a dzis 37,5,zmierzylam bo jakis niewyrazny mi sie wydawal i teraz sama nie wiem czy to dobrze czy ma stan podgoraczkowy.bardzo prosze was o szybka odpowiedz,bo strasznie mnie to nurtuje
Obserwuj wątek
    • asiab_2004 Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 09:48
      w pupie musisz odjac 5 kresek. Nie wiem czy Twoje malenstwo ma podwyzszona
      temeraturke bo moja mała miała tak samo. Sprawdz moze jest po prostu
      przegrzewany.... .
    • maladorotka Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 09:54
      w pupie jest o 0,5 stopnia wiecej, wiec trzeba odjac, tak, ze maly ma 37
      stopnie w tej chwili
      • kaja2071 Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 10:11
        ale czy to jest temperatura niepokojaca?bo podobno maluchy maja wyzsza temp ciala niz dorosli,to czy to jest stan podgoraczkowy czy nie?
        • maladorotka Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 10:15
          jest to stan podgoraczkowy, ale moze wynikac z przegrzania 37 to jeszcze o
          niczym niw swiadczy, ale 37, 5 daje do myslenia, a cos innego sie dzieje?
          • kaja2071 Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 10:32
            tylko tyle ze maly jest spiacy od 2 dni-ale wydaje mi sie ze to przez pogode,szaro i pochmurno jest,ja tez jestem pol przytomna.Aaaa no i jeszcze to,ze od jakiegs czasu wprowadzamy do jego menu nowe produkty,i wczoraj zjadl pol sloiczka zupki jarzynowej i zrobil po niej (chyba po niej) taka dosc nieciekawa kupe ktora zreszta wczoraj opisywalam na forum,proszac was emamy o rade.Moja druga polowa twierdzi ze w jego zachowaniu nie ma nic niepokojacego,a jego opinie moge uwazac na wywazona bo spedza z malym duzo czasu.jak myslicie,czy to mozliwe ze ta lekko podwyzszona temperatura to moze byc przez ta zupke???
            • maladorotka Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 10:51
              no raczej nie, ja bym jednak skonsultowla sie z lekarzem, po pierwsze maly jest
              osowialy, po drugie ma stan podgoraczkowy, po trzecie ma nieciekawa kupe
            • maladorotka Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 10:52
              kazdy z tych objawow osobno o niczym nie swiadczy, ale razem wydaja sie
              niepokojace - zreszta ty sama to widzisz, a co do drugiej polowy - faceci nie
              dopuszczaja do siebie, ze moze byc cos nie tak - u mnie tak jest, hihi
        • julamimi Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 10:17
          na razie nie masz sie czym niepokoic, moja corka w wieku 5-6 miesiecy miala
          36,9-37,1 przez ponad 2 miesiace, a nic jej nie bylo (potwierdzone badaniami)

jesli maluch nadal bedzie niewyrazny i cos bedzie Cie niepokoic, zawsze mozesz
          skonsultowac z pediatra
    • kaja2071 Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 11:38
      dziewczyny,chyba jestem paranoiczkasmile) zmierzylam mu teraz temp ma 36,9.teraz kiedy juz emocje troche opadly tak sobie mysle ze mogl byc rozgrzany bo spal,a poniewaz na balkon wychodzilam przykrylam go kocykiem,i nie odkrylam gdy juz z niego wrocilam.smile) Kamien spadl mi z serca.Dzis nie dam mu zupki i jesli kupa bedzie normalna to rozwiaze sie i ten problem,bedzie znaczylo ze zrobil ciemniejsza po zupce.Bardzo wam dziekuje za pomoc
    • maladorotka Re: jaka temperatura??? 06.05.05, 11:41
      no i dobrze, bo tak mi sie wydaje, ze my same czasami jestesmy nadwrazliwe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka