Dodaj do ulubionych

jaki termometr?

10.08.05, 21:11
Jki termometr się Wam sprawdza? chcę kupić na allegro, ale nie wiem czy taki
na podczerwień 1-sekundowe mierzenie w uszku czy zwykły tyle że elektroniczny
i z elastyczną końcówką??
Obserwuj wątek
    • monisia98 Re: jaki termometr? 10.08.05, 21:25
      ja mam brauna 1 sekundowe mierzenie do uszka - sedecznie polecam go sprawdzil
      mi sie u mojego synka teraz wykorzystuje go takze przy malej - nawet w nocy
      jak dziecko spi i jest chore wkladasz przyciskach i odczyt gotowy - moje nawet
      sie nie budza , mierzy bardzo dokladnie !!! polecam naprawde warto zaplacic te
      kilka set zlotych - ja go kupilam za granica wiec nie wiem ile w polsce
      kosztuje?
      • 5_monika Re: jaki termometr? 10.08.05, 21:27
        a ja mam zwykły elektroniczny pod pachę i też się sprawdza
    • asia0001 Re: jaki termometr? 10.08.05, 22:09
      Taki Braun to chyba trochę za drogi...
    • antonina_74 Re: jaki termometr? 11.08.05, 00:54
      Ja mam zwykły elektroniczny z normalną końcówką, kosztował ok. 35 zł. Ten
      douszny testowaliśmy u znajomych i dawał przedziwne wyniki.
      • monisia98 Re: jaki termometr? 11.08.05, 09:28
        sorry ale musze bronic swwojego termometru - jeszcze nigdy mnie nie zawiodl i
        jest super dokladny - a ten ktory niby sprawdzalas to moze nie brun tylko firmy
        balcerek ?
        • lolka11 Re: jaki termometr? 11.08.05, 13:18
          My tez mamy Brauna i sprawuje sie swietnie...

Dorota
        • antonina_74 Re: jaki termometr? 11.08.05, 17:23
          Braun, to są zamożni znajomi i zafundowali sobie najlepszy sprzęt smile tyle że u
          mojego dziecka w ciągu 5 minut pokazał 3 totalnie różne wyniki w tym jeden
          poniżej 36 a drugi kwalifikujący co najmniej do szpitala smile nie wiem może syn
          ma dziwną budowę uszu. W każdym razie mój termometr nigdy mnie nie zawiódł, czy
          to u niemowlaka czy to u 6-latka.
          • lolka11 antonina74 11.08.05, 18:55
            Wystarczy odpowiednio wlozyc go do ucha, bylo na pudelku, bylo na
            instrukcji....zero problemow....

Dorota
            • antonina_74 Re: antonina74 12.08.05, 00:20
              Jasne, jestem kretynką i nie potrafię przeczytać instrukcji tudzież w 4
              dzieciate osoby z wyższym wykształceniem nie potrafiliśmy trzylatkowi wsadzić
              końcówki do ucha. A moją wypowiedź wysmażyłam wyłącznie na złość użytkowniczkom
              Brauna bo jestem zawistna że Was stać a ja mam gorszy. Ewentualnie jestem
              przedstawicielem handlowym konkurencji i robię Braunowi czarny PR bo mi za to
              płacą, niepotrzebne skreślić.
              Napisałam że ustrojstwo na moim dziecku nie działało i tyle. jak Wam się
              sprawdza to świetnie a ja się nadal będę upierać że dla mnie zwykły
              elektroniczny jest lepszy. Autorka spytała jaki termometr się sprawdza,
              opisałam swoje doświadczenia, nie potrzebuję kursu korespondencyjnego z
              użytkowania termometrów, jak będę potrzebować to założę wątek pt. "jak
              obsługiwać termometr Brauna, pomocy!"
              • lolka11 Re: antonina74 12.08.05, 08:36
                Ale nie denerwuj sie tak...Sorry, ale ja nie znam osobiscie osoby ktora nie
                umie zmierzyc temperatury Braunem....i jest to dla mnie dziwne.
                Jak zreszta widac inne mamy tez sa z niego zadowolone.

Dorota
                • sewerynki Re: antonina74 12.08.05, 19:43

A my kupilismy taki do ucha ale nie Braun - i pieniadze wyrzucone w bloto.
                  kupilismy po mękach przy anginie, non stop mierzenie gorączki bo skakała po 2-3
                  h, pod pachą nie dało się go utrzymać (2 latek) i kończyło się na pupce. No
                  więc kupiliśmy to cudo i pokazuje skrajnie różne temperatury raz 36.6 potem
                  37.8, potem znowu 37, w koncu mierzymy w pupie normalnym bo cos goracy sie robi
                  i po odjeciu wychodzi 38.5. Za duze roznice, teraz probujemy go wymienic lub
                  oddac.
                  byc moze nie umiemy zmierzyc odpowiednio choc b. sie staralismy, ale w momencie
                  jak dziecko chore nie mam nerwow na taka nauke
    • anek.anek Re: jaki termometr? 11.08.05, 14:55
      My mamy i douszny Brauna i elektroniczny pod pachę z elastyczną końcówkę. Z tym
      dousznym jest jeden problem: nie potrafię zmierzyć temperatury mojemu synowisad(
      ani żadnej innej osobie niż ja sama. Próbowałam przez 4 lata wielokrotnie i nic:
      ( Za każdym razem wyniki są co najmniej dziwne, u syna zawsze poniżej 36. Sobie
      potrafię prawidłowo włożyć do ucha, u syna mi się nie udaje. W nasym przypadku
      były to więc wyrzucone pieniądze. Zwykły elektroniczny mierzy temp. bardzo
      szybko i nie sprawia takich problemówsmile
    • marta_g Re: jaki termometr? 11.08.05, 20:48
      Witam. Ja też mam Brauna 1-sekundowego i szczerze go polecam. Może nie jest to
      najtańsz sprzęt, ale sprawdza się przy moich dwóch chlopakach (5 lat i 2,5 m-
      ca) bez zarzutu. Przy wielokrotnych pomiarach w krótkim odstępie czas różnice w
      otrzymanych wynikach nie były większe niż +-0,1 st. C. Należy tylko "nauczyć
      się" dobrze umiejscawiać końcówkę w uchu i mierzyć temp. zawsze w tym samym
      uchu.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka