asia0001 10.08.05, 21:11 Jki termometr się Wam sprawdza? chcę kupić na allegro, ale nie wiem czy taki na podczerwień 1-sekundowe mierzenie w uszku czy zwykły tyle że elektroniczny i z elastyczną końcówką?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisia98 Re: jaki termometr? 10.08.05, 21:25 ja mam brauna 1 sekundowe mierzenie do uszka - sedecznie polecam go sprawdzil mi sie u mojego synka teraz wykorzystuje go takze przy malej - nawet w nocy jak dziecko spi i jest chore wkladasz przyciskach i odczyt gotowy - moje nawet sie nie budza , mierzy bardzo dokladnie !!! polecam naprawde warto zaplacic te kilka set zlotych - ja go kupilam za granica wiec nie wiem ile w polsce kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: jaki termometr? 10.08.05, 21:27 a ja mam zwykły elektroniczny pod pachę i też się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
asia0001 Re: jaki termometr? 10.08.05, 22:09 Taki Braun to chyba trochę za drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: jaki termometr? 11.08.05, 00:54 Ja mam zwykły elektroniczny z normalną końcówką, kosztował ok. 35 zł. Ten douszny testowaliśmy u znajomych i dawał przedziwne wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: jaki termometr? 11.08.05, 09:28 sorry ale musze bronic swwojego termometru - jeszcze nigdy mnie nie zawiodl i jest super dokladny - a ten ktory niby sprawdzalas to moze nie brun tylko firmy balcerek ? Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: jaki termometr? 11.08.05, 13:18 My tez mamy Brauna i sprawuje sie swietnie... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: jaki termometr? 11.08.05, 17:23 Braun, to są zamożni znajomi i zafundowali sobie najlepszy sprzęt tyle że u mojego dziecka w ciągu 5 minut pokazał 3 totalnie różne wyniki w tym jeden poniżej 36 a drugi kwalifikujący co najmniej do szpitala nie wiem może syn ma dziwną budowę uszu. W każdym razie mój termometr nigdy mnie nie zawiódł, czy to u niemowlaka czy to u 6-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 antonina74 11.08.05, 18:55 Wystarczy odpowiednio wlozyc go do ucha, bylo na pudelku, bylo na instrukcji....zero problemow.... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: antonina74 12.08.05, 00:20 Jasne, jestem kretynką i nie potrafię przeczytać instrukcji tudzież w 4 dzieciate osoby z wyższym wykształceniem nie potrafiliśmy trzylatkowi wsadzić końcówki do ucha. A moją wypowiedź wysmażyłam wyłącznie na złość użytkowniczkom Brauna bo jestem zawistna że Was stać a ja mam gorszy. Ewentualnie jestem przedstawicielem handlowym konkurencji i robię Braunowi czarny PR bo mi za to płacą, niepotrzebne skreślić. Napisałam że ustrojstwo na moim dziecku nie działało i tyle. jak Wam się sprawdza to świetnie a ja się nadal będę upierać że dla mnie zwykły elektroniczny jest lepszy. Autorka spytała jaki termometr się sprawdza, opisałam swoje doświadczenia, nie potrzebuję kursu korespondencyjnego z użytkowania termometrów, jak będę potrzebować to założę wątek pt. "jak obsługiwać termometr Brauna, pomocy!" Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: antonina74 12.08.05, 08:36 Ale nie denerwuj sie tak...Sorry, ale ja nie znam osobiscie osoby ktora nie umie zmierzyc temperatury Braunem....i jest to dla mnie dziwne. Jak zreszta widac inne mamy tez sa z niego zadowolone. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
sewerynki Re: antonina74 12.08.05, 19:43 A my kupilismy taki do ucha ale nie Braun - i pieniadze wyrzucone w bloto. kupilismy po mękach przy anginie, non stop mierzenie gorączki bo skakała po 2-3 h, pod pachą nie dało się go utrzymać (2 latek) i kończyło się na pupce. No więc kupiliśmy to cudo i pokazuje skrajnie różne temperatury raz 36.6 potem 37.8, potem znowu 37, w koncu mierzymy w pupie normalnym bo cos goracy sie robi i po odjeciu wychodzi 38.5. Za duze roznice, teraz probujemy go wymienic lub oddac. byc moze nie umiemy zmierzyc odpowiednio choc b. sie staralismy, ale w momencie jak dziecko chore nie mam nerwow na taka nauke Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: jaki termometr? 11.08.05, 14:55 My mamy i douszny Brauna i elektroniczny pod pachę z elastyczną końcówkę. Z tym dousznym jest jeden problem: nie potrafię zmierzyć temperatury mojemu synowi( ani żadnej innej osobie niż ja sama. Próbowałam przez 4 lata wielokrotnie i nic: ( Za każdym razem wyniki są co najmniej dziwne, u syna zawsze poniżej 36. Sobie potrafię prawidłowo włożyć do ucha, u syna mi się nie udaje. W nasym przypadku były to więc wyrzucone pieniądze. Zwykły elektroniczny mierzy temp. bardzo szybko i nie sprawia takich problemów Odpowiedz Link Zgłoś
marta_g Re: jaki termometr? 11.08.05, 20:48 Witam. Ja też mam Brauna 1-sekundowego i szczerze go polecam. Może nie jest to najtańsz sprzęt, ale sprawdza się przy moich dwóch chlopakach (5 lat i 2,5 m- ca) bez zarzutu. Przy wielokrotnych pomiarach w krótkim odstępie czas różnice w otrzymanych wynikach nie były większe niż +-0,1 st. C. Należy tylko "nauczyć się" dobrze umiejscawiać końcówkę w uchu i mierzyć temp. zawsze w tym samym uchu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś