Dodaj do ulubionych

medycyna naturalna a astma

25.10.10, 17:15
Chciałabym podzielić się moim osobistym doświadczeniem w walce z chorobą. Mam obecnie 25 lat. Kilka lat temu po paskudnej infekcji zdiagnozowano u mnie astmę oskrzelową. Przeżyłam koszmar... Miałam wyjątkowo ciężką astmę. Czasami męczyłam się nawet jedząc obiad czy biorąc prysznic. Przynajmniej raz w tygodniu byłam na ostrym dyżurze z dusznością. Pomagał dexaven i teofilina. Wiele hospitalizacji...w najlepszych klinikach na Śląsku. Konsultacje u różnych pulmonologów i alergologów. Leczenie dobrane do ciężkiej astmy. Doustne kortykosteroidy (encorton, calcort), duże dawki wziewnych kortykosteroidów (najnowocześniejszych na rynku: alvesco, flixotide, seretide, pulmicort, miflonide-próbowałam wielu bo żaden mi nie pomagał), singulair,atrovent i oczywiście w nagłych przypadkach ventolin lub beroteck. czasami również leki uspokajające. Leczenie w ogóle nie pomagało. Non stop szpitale i dusznści. Nie chciało mi się już żyć...Próbowano mnie nawet zakwalifikować do leczenia biologicznego (szczepionką).Nie wierzyłam, że powrócę do normalnego życia...Mam na to wszystko dowody w postaci wypisów szpitalnych i innej dokumentacji medycznej.
Rok temu sąsiadka poleciła mojej mamie mieszankę kanadyjskich ziół ( nie piszę nazwy handlowej żeby nie być posądzona o nieczyste intencje).Mama oczywiście kupiła mi ją. Piję kieliszek codziennie rano. Efekt jest taki, że obecnie zażywam fklixotide w dawce 50 (dawka dla dziecka) raz dziennie! Normalnie żyję, pracuję. Codziennie dziękiuję Bogu. Lekarze oczywiście nie chcą wierzyć, że to dzięki tym ziołom. Zawsze byłam racjonalistką dlatego myślałam, ze pomoże konwencjonalna medycyna a nie jakieś ziółka! Kochani, okazuje się, że zawsze jest nadzieja. polecam każdemu moją terapię:)))
Obserwuj wątek
    • lolipop8511 Re: medycyna naturalna a astma 25.10.10, 17:22
      Uściślę, że obecnie zażywam tylko flixotide 50 + zioła, a rok temu zażywałam 20 mg encortonu i 2000 flixotide dziennie+plus inne leki i ledwo mogłam się umyć...Nieustannie na pogotowiu.
      • sylwcia77 Re: medycyna naturalna a astma 26.10.10, 22:29
        Czy mogę się dowiedzieć jaka to mieszanka ziół?

• beti-10 Re: medycyna naturalna a astma 11.08.11, 23:03
        U mnie nie wiedza co lecza,mowia ze albo astma oskrzelowa albo alergiczna.Dostalam budesonid wziewny i juz sie inhaluje jakies 2 tyg,a kaszle jeszcze bardziej.Moze te ziolka by pomogly?
      • ebateria Re: medycyna naturalna a astma 23.06.13, 23:38
        poproszę o nazwę tych ziół dla mojej mamy ebateria@interia.pl
      • asianowakkkkk Re: medycyna naturalna a astma 16.05.18, 11:26
        Ciocia miała straszne ataki astmy, pomogają jej pasty CBD z kwiatostanów konopi. Bierze już długi czas. Nie chce robić reklamy, ale zamawiałam cioci w zaufanym sklepie oazanatury.eu/pl/c/Pasty-CBD/13 naprawdę dużo sklepów sprzedaje teraz rozcieńczane preparaty. Trzeba być bardzo ostrożnym.
        Daj znać, czy działa. Wszystkiego dobrego.
        Pozdrawiam
      • justynam1902 Re: medycyna naturalna a astma 17.08.18, 10:04
        prosze o nazwe tych ziół na emaila justynam.84@tlen.pl
        • margo567 Re: medycyna naturalna a astma 26.03.19, 14:04
          Witam mam ciężką astmę eozynofilową i chcą mnie leczyć biologicznie, proszę o nazwę tych ziół na email parais11@wp.pl dziękuję
      • enia23 Re: medycyna naturalna a astma 27.10.20, 15:54
        poproszę nazwę ziół uape@op.pl
    • dorek3 Re: medycyna naturalna a astma 27.10.10, 10:12
      podaj te źiółka na priva. jeśli sa dopuszczone w pl to przynajmniej warto próbować.
      Leki roślinne to dalej leki.
      • halinarusjan Re: medycyna naturalna a astma 11.04.16, 13:27
        Czy otrzymali Państwo nazwę tych ziółek?Jreżeli tak to proszę mi przesłać na e-maila halinarusjan@gmail.com

pozdrawiam
    • maggy4 Re: medycyna naturalna a astma 02.11.10, 19:01
      mam małe dziecko z atakami duszności....proszę o nazwe tego leku
    • maggy4 Re: medycyna naturalna a astma 02.11.10, 19:02
      proszę na maggy4@o2.pl
    • arletasza Re: medycyna naturalna a astma 07.11.10, 19:56
      Witam ,gratuluję dobrej drogi do zdrowia.Ja jestem osobą która doskonale wie że ziółka leczą wyleczyłam syna medycyną chińską z astmy i wiecznych zapaleń płuc.Zioła które podaję małemu dają zdrowie a nam radość z życia.Niestety madycyna konwencjonalna nie radzi sobie a czasem bardzo szkodzi szkoda tylko że inni tego nie widzą.Całą rodziną polecamy ziołolecznictwo.Pozdrawiam serdecznie.
      • ekryg Re: medycyna naturalna a astma 07.10.13, 01:46
        Witam serdecznie. Mam 3 letniego synka, u którego stwierdzono astmę wczesnodziecięcą. Chciałabym spróbować naturalnych metod, ale nie posiadam wiedzy na ten temat. Uprzejmie proszę o radę i wskazówki. Czy korzysta Pani z gotowych mieszanek ziół, czy sama komponuje, czy korzysta z pomocy zielarza lub lekarza? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Proszę o odpowiedź na adres ewakrybos@gmail.com . Pozdrawiam. Ewa
      • monika.flo Re: medycyna naturalna a astma 20.06.14, 22:50
        prosze podaj mi prosze jak to osiagnlas. Gdzie szukac informacji o metodzie chinskiej czy innych kt pomagaja na astme. Moja coreczka ma 3 latka. moj mail monika.flo@wp.pl
    • nutka.smutna Re: medycyna naturalna a astma 24.02.11, 22:47
      Czy możesz przesłać nazwę ziół na priv?
      Z góry dziękuję.
    • inka650 Re: medycyna naturalna a astma 03.03.11, 14:43
      Moja mała córka jeszcze astmy co prawda nie ma, ale jest o nią podejrzana, ze wzgledu na częste duszności i jakieś zmiany w nosie. Czasami z konieczności uywamy ventolin w Babyhalerze, jednak staram sie caly czas zapobiec tej astmie zdala od chemii. Od czasu do czasu inhaluje córkę Zabłocką Mgiełką Solankowa, to cos takiego cislog.istore.pl/pl/inhalator-nebulizator-tlokowy-sun-up-typ-3033-mini-i-zablocka-mgielka-950ml.html . Ma bardzo bogaty skład mineralny, ale przede wszystkim posiada dużo jodu. Takie inhalacje dają taki sam efekt jak wdychanie powietrza nad morzem, a to dzieki duzej zawartosci jodu. Stosuje to ddosyc długo i jak na razie astma sie nie rozwinela.
      • polcia1982 Re: medycyna naturalna a astma 18.03.11, 13:21
        ja tez poprosze o nazwę jeśli mozna
    • monikadk Re: medycyna naturalna a astma 22.07.11, 11:44
      Ja tez poprosze o nazwe ziol na monika_dukiewicz@yahoo.co.uk
      Ja juz wszystko bym zjadla czy wyila zeby przestalo mnie dusic.
      Dzieki za wpis.
      Monika
    • prawdziwy_necik Leczy to w co się wierzy.... 12.08.11, 18:39
      tak pewien mądry lekarz powiedział...ale astma jesli jest nie stabilna wiem potrafi wykonczyc człowieka chętnie przyjme wiecej informacji oczywiscie nazwe...i w jaki sposob odstwiałas leki ?
      Ja mam astme,moj syn tez a moja mama jest na tlenoterapi domowej...podesli na priv prosze.
    • ludwika-0 Re: medycyna naturalna a astma 27.09.11, 12:21
      Witam,
      my też walczymy z astmą i paskudnymi lekami, bardzo proszę na priv nazwę tych ziół.
      z góry dziękuję za odp.
      dominow@vp.pl
      • kama1507 Re: medycyna naturalna a astma 05.11.11, 08:50
        witam,
        czy te ziólka może pic 2,5 latek ??
        prosze o nazwe tego cuda
        kama1507@wp.pl
    • mmelba Re: medycyna naturalna a astma 16.12.11, 06:29
      też chciałabym wiedzieć, co to za zioła - sylpi@wp.pl
    • astmatyczka0 Re: medycyna naturalna a astma 27.12.11, 17:23
      podaj prosze nazwę tych ziół z Kanady
      alicjadanielak@o2.pl
      Pozdrawiam
    • is.5 Re: medycyna naturalna a astma 02.02.12, 19:07
      jak nazywają się te kanadyjskie zioła i w jaki sposób/gdzie mogę je zamówić
      • marylion57 Re: medycyna naturalna a astma 06.07.12, 15:17
        mam problem z astma corki, bylabym zobowiazana za nazwe tych ziol. bardzo prosze.
        maryla.zdrojewska@op.pl
    • is.5 Re: medycyna naturalna a astma 02.02.12, 19:12
      jeżeli możesz wyślij wiadomość na iwonasmoter5@gmail.com
      dzięki jak nie wiem co
      • sunday1974 Re: medycyna naturalna a astma 06.02.12, 17:08
        Jeśli mogłabym też prosić nazwę to poproszę na dulinsia@wp.pl
    • adrianaewa Re: medycyna naturalna a astma 15.02.12, 19:12
      Witam,
      bardzo proszę o podanie nazwy ziół na adres adrianaewaw@wp.pl,moje dziecko też zmaga się z tą okropną astmą i mam wrażenie że już nic te sterydy nie działają:( Dziękuję.
      • jerzyco2 Re: medycyna naturalna a astma 16.02.12, 17:01
        Z całym szacunkiem dla ziół i innych metod alternatywnych jestem gorącym zwolennikiem metody Butejki w zwalczaniu astmy. Po 20 latach ciągłych kłopotów z oskrzelami miałem początki astmy dwa lata temu. Przepisano mi leki wziewne. Nieprzekonany co do ich skuteczności zacząłem grzebać w Internecie i natknąłem się na ćwiczenia oddechowe Butejki. Zastosowałem je, i z pomocą pewnego specjalisty z zagranicy pozbyłem się astmy razem z zapaleniami oskrzeli.
        Od dwóch lat mam spokój. Dusiłem się tylko przez tydzień i trudno mi sobie wyobrazić jak to jest mieć astmę przez np 10 lat. Astma jest uleczalna. Szukajcie.
        Pozdrawiam
    • eluniach Re: medycyna naturalna a astma 24.02.12, 23:37
      bardzo proszę o nazwę ziół na astmę eluniach@wp.pl
    • patapi Re: medycyna naturalna a astma 18.05.12, 09:31
      poproszę o info co to za zioła kanadyjskie patapi@gazeta.pl
    • 2sek1 Re: medycyna naturalna a astma 06.06.12, 22:11
      bardzo proszę o nazwe tego leku dla mojej chporej zony
      paweł
    • agakolekraci Re: medycyna naturalna a astma 13.06.12, 14:13
      Wiem, że ten wątek był dawno, ale czy mogę też prosić o tą nazwę, dziękuję
      • mglomb Re: medycyna naturalna a astma 14.06.12, 21:15
        Bardzo proszę o nazwę ziół kanadyjskich na astmę na adres mglomb@wp.pl
    • marylion57 Re: medycyna naturalna a astma 06.07.12, 15:18
      bardzo prosze o nazwe tych ziol dla dziecka
      maryla.zdrojewska@op.pl
    • szefty Re: medycyna naturalna a astma 21.08.12, 23:46
      Dzień dobry. Bardzo proszę o podanie nazwy tych ziół na mój adres szefty@o2.pl
      • bluesette Re: medycyna naturalna a astma 22.08.12, 07:02
        Bardzo proszę o podanie nazwy tych ziół na próba bluesette@wp.pl
    • kulke Re: medycyna naturalna a astma 26.12.12, 17:00
      Bardzo bardzo serdecznie proszę o nazwę ziół kanadyjskich na astmę mój adres: put5@wp.pl
      • ann567 Re: medycyna naturalna a astma 06.01.13, 17:58
        Ja również bardzo proszę o podanie nazwy ziół na astmę na mail: mess7@vp.pl.
        Czy chodzi tutaj o Alveo??
    • agata1230 Re: medycyna naturalna a astma 18.01.13, 00:01
      Witam Proszę o podanie nazwy tych kanadyjskich ziół na mój adres delica@wp.pl Dziękuję pozdrawiam
    • kulke Re: medycyna naturalna a astma 18.01.13, 05:54
      Mam podobny problem, próbuje wszystkiego.
      Bardzo proszę o podanie nazwy ziół na mój priv put5@wp.pl.
      Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
      Halina
      • 50katarzyna Re: medycyna naturalna a astma 19.01.13, 16:25
        ja dowiedziałam się od reumatologa ,konsultanta na woj .pomorskie dr Bykowskiej o leku na stawy ,bo córka ma zapalenie stawów i astmę ,po przeczytaniu okazało się ,że leczy też duszności ,nazywa się grunlippedmuschel ,czy jakoś tak ,mączka z małża nowozelandzkiego ,działa przeciwzapalnie ,na allegro po 100zł ,około 150 tabl.więc wydajny ,usiadłam przy laptopie i faktycznie Anglia ,Niemcy od dawna tym leczą ,u nas to nowośc,warto próbowac
      • annakukier Re: medycyna naturalna a astma 10.08.13, 00:14
        Dostałaś może nazwę ziół proszę podaj mi annakuziola83@o2.pl

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka