Dodaj do ulubionych

alergiczna wysypka

22.08.05, 11:24
Mój 2,5 letni synek od tygodnia ma zaczerwienioną skórą na lewej części ciała
(lewa rączka, lewa nóżka i lewa część brzucha). Podrażnienie zaognia się z
dnia na dzień i te krosteczki zaczynają go mocno swędzić. Daję mu wapno,
fenistil w kropelkach i smaruję maścią przeciwświądową. Zastanawia mnie
jednak dlaczego wypryski są tylko po jednej stronie? Czy któraś z Was
przeżyła coś podobnego ze swoim dzieckiem?
Dziękuję za wszelkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • andrzejnmm Re: alergiczna wysypka 23.08.05, 13:51
      opisuje Pani to co właściwie działo się z moją córeczką 2-letnią, z tą
      różnicą ,że choroba dalej postępuje i wysypka już jest na całym ciele tylko
      jeszcze nie zaogniony stan. trafiamy od lekarza do lekarza. podaję córce
      (2x10kropel) zyrtec w kroplach, mil.wapno w syropie, i tanno-hermal lotio na
      skórę.Narazie ta dawka jest od 1,5 dnia i nie pogarsza się stan ale również
      nie widzę poprawy.Nie polecam maści cutivate. lekarz który to mi przepisał
      popełnił błąd , ponieważ to było przyczyną rozsiania się krosteczek na całym
      ciele.Kolejny dermatolog stwierdził że nie można skóry nawilżać i od razu
      wycofał maść, a w zamian przepisał tanno-hermal. Zastanawiam się tylko od czego
      to jest i co dalej robić. jeżeli jest to uczulenie to właściwie na co? jeżeli
      Pani uda się to zwalczyć jakimś sposobem proszę aby mnie Pani poinformowała na
      adres boniazn@wp.pl. życzę zdrowia synkowi oraz powodzenia i myślę że chociaż
      trochę pomogłam.
      • bajdus Re: alergiczna wysypka 24.08.05, 10:19
        nasz lekarz rodzinny stwierdził, że jest to pokrzywka alergiczna ale nie umie
        powiedzieć od czego. Przepisała mu jednorazowo zastrzyk na sterydach, syrop
        Claritine, wapno i maść Elocom gdyby stan się zaognił. Poza tym powiedziała, że
        jest to pokrzywka wędrująca więc po zastrzyku zniknie ale po pewnym czasie
        znowu się pojawi. Ja na zastrzyk się nie zdecydowałam, bo po co skoro ma
        działanie czasowe a nie usuwa przyczyny, z diety wycofałam miód, orzechy,
        wszelkie słodycze z barwnikami oraz egzotyczne owoce. Leczymy się tak od trzech
        dni - stan się nie pogarsza ale też nie jest lepiej. Poczekam jeszcze do końca
        kuracji - mam podać cały syrop Claritine.
        Dziękuję za odpowiedź, będę Panią informować na bierząco i również proszę o
        relację z przebiegu choroby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka