bim-bam-bom 29.09.05, 15:40 czy dajecie dzieciom regularnie na jesieni witaminy ? Ciekawa jestem jakie ? Mam wrażenie, że wszystkie te KinderBiovitale, Multisanosale, Marsjanki - wydają mi się takie sztuczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xmargaretkax Re: Witaminy dla 4l 29.09.05, 20:20 Z witaminami nie ma co przesadzać jeśli dziecko zdrowo się odżywia, je owoce, warzywa, pije soki itd nei widzę takiej konieczności , ja czasami podaję rutinacea dla dzieci jeśli jest po chorobie, i bioaron c gdy nie ma apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
edys9 Re: Witaminy dla 4l 01.10.05, 00:23 mam 4 letnią córeczkę - obecnie podaję marsjanki ale uważam, że najlepsze co może być to naturalne środki, które uodparniają (syrop z cebuli, syrop z czosnku) oraz dużo warzyw i owoców. Jeżeli dziecko nie je ich za dużo to nic nie stoi na przeszkodzie żeby podawać mu witaminki - wtedy należy tylko uważać na soki z witaminami i inne produkty, które podajemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_do_kwadratu Re: Witaminy dla 4l 01.10.05, 14:50 No tak,ale zimą owoce już nie tak bogate w witaminki. Ja podaję obecnie chłopakom Multitabs do ssania, bo mają najsensowniejszy skład z wszystkich specyfików. Ale podam jedno opakowanie (na jednego, bo dwóch mam ) i koniec. Podawałam przedtem tran Mollers. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: Witaminy dla 4l 01.10.05, 23:17 Multi-Sanostol kilka razy/rok duża butelka na 2 dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś