22.02.26, 13:57
13-go w piątek uszkodziłem sobie ramię.
Uszkodziłem paskudnie, taki ból, że ręki nie można podnieść.
Od razu lekarz, leki, plastry, WPC, kolagen, aminokwasy, witaminy i minerały - wszystko na 200% RWS.
Tydzień czasu i nic, a po paru dniach nawet gorzej.
W piątek wieczorem otworzyłem szufladę i jakoś sama weszła mi w ręce moja stara opaska z turmalinem.
Tonący brzytwy się chwyta, więc założyłem na ramię, na noc i wczoraj cały dzień.
Do tego ze 4 razy dwupunkt po 2-3 minuty dorywczo, podczas stania lub siedzenia.
Dziś rano wstałem z pełnym zakresem ruchu i bez żadnego bólu.
Dwupunktem 'zainteresowałem' się kilka lat temu podczas kontuzji, ponieważ był niewiarygodnie głupim viralem.
Chyba najgłupszym o jakim słyszałem.
Tak niewiarygodnie, że aż spróbowałem i zadziałał praktycznie natychmiast, w co do dziś nie mogę uwierzyć.
Turmalin w ogóle nie ma prawa działać, a zaaplikowany bezpośrednio na skórę po 2h zaczyna parzyć nie do zniesienia.
W żadne z nich nie wierzę i uważam za bardzo głupie i niepoważne, ale w porównaniu do naukowych, mądrych i rozsądnych metod działają coraz szybciej i skuteczniej.
Czyżby robił się jakiś wyłom w rzeczywistości lub świadomości, bo innego powodu nie zgadnę.
Obserwuj wątek
    • privus Re: Turmalin 22.02.26, 17:58
      Krzemiany w medycynie odgrywają dosyć istotną rolę. Sam turmalin może wspierać poprawę krążenia i zmniejszać stany zapalne. Od lat cieszy się zainteresowaniem w kręgach terapii alternatywnych — od poprawy samopoczucia po wsparcie w leczeniu poważnych chorób. W średniowiecznej Europie, turmalin zyskał miano „kamienia uzdrawiającego”, gdy odkryto, że potrafi przyciągać i odpychać popiół.
      Czy tak jest rzeczywiście? Nie mam pod tym względem żadnych doświadczeń.
      • c2h3oh Re: Turmalin 22.02.26, 18:51
        Sceptycyzm wyklucza autosugestie.
        Jest niemagnetyczny i nie jonizuje. Fizycznie nie ma prawa oddziaływać. Chyba, że coś z tą fizyką jest nie tak.
        • privus Re: Turmalin 22.02.26, 20:02
          Może zauracza swymi barwami? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka