daaisy1 16.10.05, 14:19 Proszę Was o poradę. co należy podawać dwulatkowi w przypadku biegunki i nocnych (raz w nocy) wymiotów? Jakie leki, a może domowe sposoby. A co do jedzenia? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kook1 Re: biegunka u dwulatka 16.10.05, 18:25 Lepiej idz do lekarza - to pewno jakis wirus. Przy ostrej biegunce mozesz dawac smekte - rozpuscic 1 saszetke w 1/2 szklanki wody i podawac przez caly dzien (tak radzil mi lekarz przy moim dziecku - obecnie 2 letnim) Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: biegunka u dwulatka 16.10.05, 18:44 Smecta, dużo picia (ale nie soki tylko herbatka, np. moja Zosia chętnie pije osłodzoną miętę), kleik marchewkowy Hipp (do kupienia w aptece). Jeśli dziecko dużo pije, nie ma objawów odwodnienia to nie musisz pędzić do lekarza tym bardziej że w niedzielę to tylko szpital a w szpitalu zaraz będą chcieli zatrzymać. Do jedzenia - jak ma apetyt - ryż, marchew, sucha buła, bez owoców i surowizny na pewno. Jak apetytu nie ma to nie zmuszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaania2 Re: biegunka u dwulatka 16.10.05, 22:44 i nie wolno dawac zadnego mleka (jedyna postac dopuszczalna to kefir, actimel itp - nie jogurt !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
daaisy1 dziękuję 17.10.05, 10:19 nie wiem co to było..ale chyba przeszło..biegunki już nie ma, noc również bez wymiotów a apetyt cały czas dopisuje...wczoraj go troszkę "przegłodziłam" jadł sam chleb, paluszki, banana i chrupki kukurydziane a pił osłodzoną miętę dziękuję Wam za wszystkie wskazówki pozdrawiam gorąco i życzę zdrówka, a przede wszystkim uśmiechu, w te coraz mniej słoneczne dni.. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś