Dodaj do ulubionych

angina córeczka 15 mies.

26.10.05, 19:05
Lekarka stwierdziła u mojej córeczki początki anginy (wysoka gorączka i
zaczerwienione gardło) i od razu przepisała antybiotyk (Klacid). Czy to nie
przesada?
Dzięki za rady
Gocha
Obserwuj wątek
    • redudek Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 09:04
      Z tego co wiem na anginę jest tylko antybiotyk,inaczej nie wyleczysz bo angina
      to nie jest zwykłe przeziębienie!
      • anula64 Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 12:56
        My tez dostaliśmy na angine tydzień temu antybiotyk sumamed pierwszy w życziu
        martynki a ma roczek wiec mysle ze lekarz się twój zna jęsli mu nie wierzysz to
        go zmień już teraz wiele sie zmieniło i lekarze bez przyczyny nie dają
        antybiotyku wrzuć w wyszukiwarke antybiotyk to napewno sporo sie dowiesz w
        ostatnim czasie na forum codziennie po kilka razy jakaś mama pyta o antybiotyk
        pozdrawiam anka
        • babsee Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 13:19
          Nie leczona angina ma baaardzo poważne powikłania.niestety antybiotyk jest tu
          raczej niezbedny.
          • mama_kotula Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 13:21
            Zgadzam się w każdym calu z poprzedniczkami. Klacid dość niedobry w smaku i
            grudkowaty (fujj, musiałam dziecku z wapnem mieszać na łyżce), ale skuteczny.
            Pozdrawiam
            Marta
    • moneczka Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 14:47
      uwazam ze lekarka zrobila dobrze.moje dziecko ok 2 tyg.leczylam
      syropkami.przeziebienie rozwijalo sie.poszlam na kontrole czy odtawic syropki i
      witaminki a tu lekarz mowi ze moje dziecko ma zapalenie oskrzeli i jak nie
      wyleczymy dobrze to moze byc zapalenie pluc!a dziecko super sie czuje lekki
      kaszelek.w sumie bede leczyc dziecko kolo mies.czy nie lepiej wedlug ciebie
      wyleczyc raz a dobrze tak jak chce to twoja doktor,moja siostrznica miala od
      nie leczonej anginy ropien na nerce,czasami leprzym wyjciem jest
      antybiotyk.przeciez to nie wyrok!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka