willma1 26.10.05, 19:05 Lekarka stwierdziła u mojej córeczki początki anginy (wysoka gorączka i zaczerwienione gardło) i od razu przepisała antybiotyk (Klacid). Czy to nie przesada? Dzięki za rady Gocha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redudek Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 09:04 Z tego co wiem na anginę jest tylko antybiotyk,inaczej nie wyleczysz bo angina to nie jest zwykłe przeziębienie! Odpowiedz Link Zgłoś
anula64 Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 12:56 My tez dostaliśmy na angine tydzień temu antybiotyk sumamed pierwszy w życziu martynki a ma roczek wiec mysle ze lekarz się twój zna jęsli mu nie wierzysz to go zmień już teraz wiele sie zmieniło i lekarze bez przyczyny nie dają antybiotyku wrzuć w wyszukiwarke antybiotyk to napewno sporo sie dowiesz w ostatnim czasie na forum codziennie po kilka razy jakaś mama pyta o antybiotyk pozdrawiam anka Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 13:19 Nie leczona angina ma baaardzo poważne powikłania.niestety antybiotyk jest tu raczej niezbedny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 13:21 Zgadzam się w każdym calu z poprzedniczkami. Klacid dość niedobry w smaku i grudkowaty (fujj, musiałam dziecku z wapnem mieszać na łyżce), ale skuteczny. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
moneczka Re: angina córeczka 15 mies. 27.10.05, 14:47 uwazam ze lekarka zrobila dobrze.moje dziecko ok 2 tyg.leczylam syropkami.przeziebienie rozwijalo sie.poszlam na kontrole czy odtawic syropki i witaminki a tu lekarz mowi ze moje dziecko ma zapalenie oskrzeli i jak nie wyleczymy dobrze to moze byc zapalenie pluc!a dziecko super sie czuje lekki kaszelek.w sumie bede leczyc dziecko kolo mies.czy nie lepiej wedlug ciebie wyleczyc raz a dobrze tak jak chce to twoja doktor,moja siostrznica miala od nie leczonej anginy ropien na nerce,czasami leprzym wyjciem jest antybiotyk.przeciez to nie wyrok! Odpowiedz Link Zgłoś