Dodaj do ulubionych

Czy komuś pomógł Lymphomyosot?

18.11.05, 08:14
mam pytanie, czy Waszym dzieciom pomógł ten lek na zmniejszenie migdałka a
zwłaszcza migdałków bocznych. mój 3,5 latek miał wycinany niedawno 3 migdał,
było przez jakiś czas dobrze, ale teraz powiększyły się boczne, lekarka mówi,
że nie jest jeszcze tragicznie, ale przepisała nam Lymphomyosot. i jeszcze
jak podawałyście ten lek, czy ma znaczenie podawanie przed jedzeniem czy po
jedzeniu. my mamy podawać 20 kropelek raz dziennie.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Czy komuś pomógł Lymphomyosot? 18.11.05, 08:21
      wielu dzieciom pomógł(z tego co czytałam na forum).
      Odstęp przed jedzeniem co najmniej 1/2 godziny lub co najmniej 1 godz.po
      jedzeniu i myciu zębów lub piciu soczków(jak wszystkie homeopatyczne leki).
      Pozdrawiam
      • qdachi Re: Czy komuś pomógł Lymphomyosot? 18.11.05, 11:49
        A mi lekarz nic nie powiedział jak podawać sad mam 19mies dziecko i byłam
        wczoraj z nim u laryngologa aby sprawdzić czy z dzieckiem jest laryngologicznie
        ok, bo ma ponad 1,5mies. katar i przypisał ten lek. Dziecko nie ma problemów z
        migdałami, więc po co? A ja dawałam łączNie z ledzeniem sad to nasz 1 lek
        homeopatyczny i nie miałam pojęcia. Lekarz również powiedział o dawkowaniu abym
        sprawdziła na ulotce bo on nie pamięta, ale chyba 8 kropli 3 razy dziennie-na
        ulotce nie ma dawkowania dla dzieci -chodzi mi o przedział wiekowy. Któraś mama
        ma jakieś doświadczenie w dawkowaniu u 19mies. dziecka?
        • 5_monika Re: Czy komuś pomógł Lymphomyosot? 18.11.05, 11:58
          może być te 8 kropli 3 razy dziennie, nie ma to specjalnego znaczenia ile
          kropli.Liczy się potencja i częstotliwość podawania.
          Oczywiście odstęp od jedzenia jest konieczny aby lek się dobrze wchłaniał.
          • monika9920 Re: Czy komuś pomógł Lymphomyosot? 18.11.05, 14:33
            Witam,

nam nie pomógł w ogóle.... nie pamietam jak sie go podawało ale bralismy kilka
            miesięcy, potem były eksperymenty z kilkumiesiecznym podawaniem Clarityny,
            Eurespalu... i różne inne (bo było za wczesnie na zabieg - syn miał póltora
            roku) - efekt taki, że dziecko jest non stop chore, chrapie, kaszle i dusi sie
            w nocy...... mamy już skierowanie na zabieg do szpitala, może wyciecie cos
            pomoże- w tym cała nasza nadzieja ....dlatego troche mnie martwi ze u was po
            zabiegu znowu sa problemy z migdalkami...
            Pozdrawiam i zycze zdrowia
            monika
            • dorka.3 Re: Czy komuś pomógł Lymphomyosot? 18.11.05, 14:47
              to znaczy, u nas wycięcie 3 migdałka dało dużo, są już o wiele lepsze wyniki
              badania słuchu, dziecko nie ma wiecznego kataru, nie mówi przez nos, nie
              chrapie, nie charczy. nikt mi nie powiedział, że zupełnie przestanie chorować.
              teraz pojawił się problem z bocznymi migdałkami, ale też nie jest tragicznie,
              są powiększone, ale mały nie choruje tak często i ciężko, właściwie oprócz
              powiększonych migdałków nic mu się nie dzieje. Dzisaj rano trochę kaszlał,
              zobaczymy co się z tego wykluje.
              • qdachi Re: Do - 5_monika 18.11.05, 14:57
                Możesz jaśniej? Bo nie zrozumiałam Twojej odpowiedzi sad
                • 5_monika Re: Do - 5_monika 18.11.05, 15:18
                  stosuj 8 kropli 3 razy dziennie.
                  Nie wiem czego nie zrozumiałaś.
    • qdachi Re: Do - 5_monika 18.11.05, 15:32
      Nie zrozumiałam co miałaś na myśli: "...nie ma to specjalnego znaczenia ile
      kropli.Liczy się potencja i częstotliwość podawania."
      • 5_monika Re: Do - 5_monika 18.11.05, 15:43
        Z takimi kroplami jw niskich potencjach D jest trochę inaczej.Często przyjmuje
        się jako dawkę jednorazową tyle kropli ile dziecko ma lat.
        A w granulkach nie ma już znaczenia ile kulek jednorazowo i czy to jest dziecko
        czy osoba dorosła.
        Więc pewnie lekarz na oko zmniejszył dawkę z 15 kropli do 8.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka