Dodaj do ulubionych

katar i inne

01.12.05, 17:54
Co można podać 10-miesięcznemu szkrabowi jeśli kicha, kaszle i ma katar ale
nie gorączkuje, albo ma stan podgorączkowy tylko wieczorami?
Oczywiście jesli nie przejdzie w ciągu 3 dni - idę do lekarza, ale chodzi mi
o to czy mogę mu jakoś pomóc sama do czasu wizyty.

Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: katar i inne 01.12.05, 18:24
      Oscillococinum 3 razy dziennie, Euphorbium do nosa, syrop z cebuli wcześniej
      rozgotowanej z cukrem na ciągnącą konsystencję,Echinacea,możesz postawić
      wieczorem bańki.
    • msto05 Re: katar i inne 02.12.05, 10:45
      Ja dawałam też Oscillo i Aflubin (też homeopat) - 3x dziennie po 3 kropelki.
      • dudi76 Re: katar i inne 02.12.05, 10:53
        Witam
        Jak podajecie Oscillo dzieciom.
        Moja małą ma 2 latka i 3 miesiące i zastanawiam się jak jej podać. Rozpuścić?
    • bea-ta Re: katar i inne 02.12.05, 11:05
      Oscilococinum pół dawki co w ulotce rozpuścić w łyżeczce wody i podawać co
      najmniej pół godz przed czy po jedzeniu/piciu- to ważne, granulki Firmy Dagomed
      zawierające Echincee, Euphorbium comp. cz wode morską sterimar z Miedzią może
      byc na zmiane jak duzy katar. Zakrapiaj w poz. półleżącej, odczekaj chwile i hop
      na brzuszek pocieche, niech smary wypłyna- łatwiej sie ich pozbyć. Jak odciagasz
      fridą czy gruszką wydzielinę z noska to po użyciu "sprzęt" wyparzaj- jak sie
      tylko myje to nie zabija sie bakterii i wirusów a tylko przy nastepnym odsysaniu
      nadkaża nosek i przedłuża katar!!! Pulmex baby- maść - natrzyj stópki i w ciepłe
      skarpety, olejek olbas- ostroznie bo czasem alergizuje na łóżeczko na wilgota
      pieluche, lub kropelke na śliniaczek czy ubranko z przodu, masc majerankowa pod
      nosek.Wietrz czesto mieszkanie, na kaloryfery mokre ręczniki- lub nawilżacz jak
      masz. Pod nogi łóżeczka włóż książki od strony głowy, żeby maluch był w pozycji
      połwysokiej a wtedy wydzielina z nosa spływa do zołódka a nie do ucha czy oskrzeli.
      Herbata z lipy i sok z malin, dużo picia. Banalne wirusowe zakażenie nie wymaga
      lekarza, dopiero jak jest goraczka a wydzielina z białej sluzowej, zrobi sie
      zółta czy zielona- zak. bakteryjne, nasila sie kaszel, pogarsza stanb malucha,
      nie może wogóle ssac z powdu zatkanego noska. Teraz jest duzo wirusów i łatwo o
      zakażenie. Podaj wit. C w zalecanej dawce np. Juwit C i wapno dla dzieci
      najlepiej bezsmakowe ( nie ma dla niemowlat ekstra jest takie od 6rz i takie sie
      daje maluszką) 2xłyżeczke. Pozdr., Beata
    • bea-ta Re: katar i inne 02.12.05, 11:07
      Jeszcze:
      www.pfm.pl/u235/navi/168896/back/72037
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka