05.12.05, 16:36
Dzisiaj odebralismy wyniki badac mojego 4 letniego synka.Nigdy nie miał tak
wysokiego OB.Ostatnie badania robiłam 4 miesiace temu.Te lekarz zaleciła ze
wzgledu na częste infekcje.Dziewczyny!Czy któraś z Was zna taki
przypadek,jaka jest przyczyna?Jestem strasznie roztrzęsiona.Pozdrawiam was
Ola
Obserwuj wątek
    • kingar5 Re: OB 64!!! 05.12.05, 17:36
      Witaj, ja niedawno robilam badania mojej 3-letniej corce, wlasnie ze wzgledu na
      czeste infekcje. OB wyszlo 50. Tez sie przerazilam, ale przy tym wyszly
      bakterie w moczu, wiec lekarka przypisala tak wysoki wynik OB wlasnie tym
      bakteriom. Teraz, po leczeniu bede robic badania kontrolne. Zobaczymy wiec czy
      diagnoza byla trafiona. Podobno OB rosnie wraz z pojawieniem sie infekcji,
      pytanie tylko, czemu tak bardzo. Nie martw sie na zapas. Moze potrzeba jakichs
      dodatkowych badan. A czy robiliscie badanie moczu?
    • agakos1 Re: OB 64!!! 05.12.05, 23:43
      Hej. Kontrolnie zrobiliśmy naszemu synkowi(8m-cy)morfologię. Wynik: podwyższone
      leukocyty, OB 52, CRP-50, bad.moczu-o.k (czyki ostry stan zapalny)Badania
      powtórzyliśmy i było to samo. Przez cały ten czas synek czuł się rewelacyjnie:
      uśmiechnięty od ucha do ucha, duży apetyt.Pediatra z przychodni(wspaniała
      kobieta)wypisała skierowanie do szpitala. Byliśmy tam dwa dni. Porobili nam
      wszystkie badania,rtg, usg, posiewy, konsultaca laryngologa i nic nie znależli.
      Prawdopodobnie te podwyższone wskaźniki były efektem kataru, który synek miał
      kilka dni wcześniej.
      Wróciliśmy do domu z zaleceniem powtórzenia morf. po 3tyg. (podobno OB b. wolno
      opada). Głowa do góry. Pozdrawiam
      • gag10 Re: OB 64!!! 06.12.05, 09:24
        Witam, ja robiłam synkowi kiedy miał zapalenie węzłów chłonnych i wyszło mu 80!
        Przy częstych lub ostrych infekcjach OB podobno ma prawo długo wracac do normy
        u nas trwało to prawie 3 miesiące a po drodze robilismy tony wyników, które nic
        nie wykazywały i Mały był zdrowy. Teraz OB ma już w normie. Pozdrawiam. Grażyna
        • tojaola2 Re: OB 64!!! 07.12.05, 07:59
          Dziewczyny,

serdecznie dziękuję za słowa wsparcia!Dzisiaj robimy badanie moczu oprócz tego
          kału czy są pasozyty.Za 2 tygodnie powtórka OB.mam nadzieję,ze bedzie
          dobrze.Pozdrawiam Was
          Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka