08.12.05, 12:44
mój miesięczny synek ma lekki katar, nie wiem czy odrazu podawać krople na
katar, czy są może jakieś inne domowe sposoby? Poradźcie.
Gosia
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: katar 08.12.05, 12:52
      Wszystko o katarze:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=32050469
      • mmucha3 Re: katar 08.12.05, 12:59
        Dziękuję bardzo.

pozdrawiam
        Gosia
    • qcharzowa Re: katar 08.12.05, 13:13
      nam lekarz przepisał krople nasivin, dwa razy dziennie po 1. Tylko na mocno
      zapchany nosek, a normalnie w ciągu dnia Sterimar, czyli woda morska. Jeśli
      jednak katar nie ustąpi lub zauważysz, że jest zielonkawy, nie lekceważ go, bo
      to oznaka zapalenia.
      • mmucha3 Re: katar 08.12.05, 13:17
        dzięki. Wiesz na razie nie widzę żadnej wydzieliny, słyszę go w jednej dziurce
        i chyba nie jest taki straszny, ale wolę dmuchać na zimne.
        pozdrawiam
        Gosia
        • agapajak Re: katar 08.12.05, 13:21
          Dobre sa tez krople homeopatyczne euphorbium jak moje dziecko zaczyna miec
          katarek to jej zaraz podaje i przechodzi
          • mmucha3 Re: katar 08.12.05, 13:31
            Dzięki bardzo! o tym właśnie myślałam, czy podać go zapobiegawczo.
            Chyba też tak zrobię, bo najgorzej jak orzyjdzie ten poważny i zatka maluchowi
            cały nosek.
            całuski
    • zona_mi Co na katar? - Autor: mojsam 08.12.05, 13:23

Mamy poradzcie, moj 6 miesieczny Stas dostal katar, czy leczy sie go w jakis
      sposob u takich maluchow , czy trzeba przeczekac, co robic?
      Bardzo dziekuje za wszelkie porady

• kaliaa Re: Co na katar? - Autor: mojsam 08.12.05, 14:22
        ja dzis bylam u lekarza z akateram mojejj trzymiesiecznej coreczki pomimo ze
        plucka czyste i tylko nosek zapchany to mala ma przyjmowac eurepsal- syrop,
        wapono- syrop, cebion, kropelki nasivin i wode morska do psikania. Poza tym
        trzeba jak najwiecej ukladac dziecko w pionie tak jak na lezaczku zeby wszystko
        splywalo i czesto oczyszczac nosek ten pion jest podobno bardzo wazny! Niemniej
        jednak zdziwilam sie ze przy katarze przy takiej pogodzie nie wolno wychodzic
        na dwor, jestem tym prerazona bo mala zasypuia tylko na spacerach... sad
    • biedronka11 Re: katar 08.12.05, 15:30
      Mój miesięczny synek tez ma katar-w jedenj dziurce słyszę że jest zapchana.
      Oczyszczam nos solą fizjologiczna i smaruję maścią majerankową, a na kaloryfer
      wieszam mokre pieluchy. Chyba trochę pomogło.....ten katar to chyba często wina
      zbyt suchego powietrza w pokoju. Piszecie o kroplach - czy dla miesięczniaka
      krople do nosa to nie za wczesnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka