mmucha3 08.12.05, 12:44 mój miesięczny synek ma lekki katar, nie wiem czy odrazu podawać krople na katar, czy są może jakieś inne domowe sposoby? Poradźcie. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: katar 08.12.05, 12:52 Wszystko o katarze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=32050469 Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: katar 08.12.05, 13:13 nam lekarz przepisał krople nasivin, dwa razy dziennie po 1. Tylko na mocno zapchany nosek, a normalnie w ciągu dnia Sterimar, czyli woda morska. Jeśli jednak katar nie ustąpi lub zauważysz, że jest zielonkawy, nie lekceważ go, bo to oznaka zapalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmucha3 Re: katar 08.12.05, 13:17 dzięki. Wiesz na razie nie widzę żadnej wydzieliny, słyszę go w jednej dziurce i chyba nie jest taki straszny, ale wolę dmuchać na zimne. pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
agapajak Re: katar 08.12.05, 13:21 Dobre sa tez krople homeopatyczne euphorbium jak moje dziecko zaczyna miec katarek to jej zaraz podaje i przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mmucha3 Re: katar 08.12.05, 13:31 Dzięki bardzo! o tym właśnie myślałam, czy podać go zapobiegawczo. Chyba też tak zrobię, bo najgorzej jak orzyjdzie ten poważny i zatka maluchowi cały nosek. całuski Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Co na katar? - Autor: mojsam 08.12.05, 13:23 Mamy poradzcie, moj 6 miesieczny Stas dostal katar, czy leczy sie go w jakis sposob u takich maluchow , czy trzeba przeczekac, co robic? Bardzo dziekuje za wszelkie porady Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Co na katar? - Autor: mojsam 08.12.05, 14:22 ja dzis bylam u lekarza z akateram mojejj trzymiesiecznej coreczki pomimo ze plucka czyste i tylko nosek zapchany to mala ma przyjmowac eurepsal- syrop, wapono- syrop, cebion, kropelki nasivin i wode morska do psikania. Poza tym trzeba jak najwiecej ukladac dziecko w pionie tak jak na lezaczku zeby wszystko splywalo i czesto oczyszczac nosek ten pion jest podobno bardzo wazny! Niemniej jednak zdziwilam sie ze przy katarze przy takiej pogodzie nie wolno wychodzic na dwor, jestem tym prerazona bo mala zasypuia tylko na spacerach... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka11 Re: katar 08.12.05, 15:30 Mój miesięczny synek tez ma katar-w jedenj dziurce słyszę że jest zapchana. Oczyszczam nos solą fizjologiczna i smaruję maścią majerankową, a na kaloryfer wieszam mokre pieluchy. Chyba trochę pomogło.....ten katar to chyba często wina zbyt suchego powietrza w pokoju. Piszecie o kroplach - czy dla miesięczniaka krople do nosa to nie za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś