Dodaj do ulubionych

wszy-pomocy!!!!!

29.12.05, 23:48
nie wiem co już zrobic, głowy pomyłam posciel poprałam i czapki też, a tu
szok, na głowach znowu te paskudy
PINI, i miał zabijac w każdym stadium... takiego szamponu użyłam napiszcie co
robic, bo zwariuje, juz na samą mysl mnie szlak trafia i łzy plyną, i co mi
po czystości, jak one nie chcą mnie opuścić.
Piszcie prosze bo nie wiem jak ich sie pozbyć.
A do tego mieszkam z rodziną.
Dla mnie to tragedia, do tego wyjdzie wielki koszt bo szampony, pranie....
Jak ich sie pozbyć

Obserwuj wątek
    • pusi06 Re: wszy-pomocy!!!!! 29.12.05, 23:50
      ...a czy wywietrzenie pościeli na mroziku...pomoze , wietrzyłam, bo wietrrzę
      często, ale pytam, czy to zabija te potworki
    • mxp4 Re: wszy-pomocy!!!!! 30.12.05, 06:58
      WSZY?!! w XXI wieku?! Chyba jeszcze tylko na koltunskiej ciagle wsi.
      • verdana Re: wszy-pomocy!!!!! 30.12.05, 10:23
        Wcale nie. Wszy w tym roku moje dziecko przywiosło z elitarnych kolonii.
        Polecam szampony dla psów. Bardzo dobrze działają...
        I jesli dziecko chodzi do przedszkola czy szkoły, prawdopodobnie tam własnie
        jest źródło zakazenia. Trzeba zawiadomić nauczyczycielkę.
    • pusi06 Re: wszy-pomocy!!!!! 30.12.05, 16:11
      ...mamy wszy i to po 3 myciu nadal są.....a jeśli chodzi o wieś....wiesz co ja
      ponoć jestem przesadnie czysta tak mówi rodzina, znajomi, i uwierz mi dzieci
      kąpie codziennie, a głowy im myję nie mniej niż 1 raqz na tydzień, a jak czymś
      upaplą, to częściej.
      Więc wszy idą do czyściochów.
      A co do nich, to ponoć jest to częsty przypad4ek, wiem to już z apteki i od
      lakarza.
      Lekarka też wie, że my to czyścioszki
      Wszy lubią czyściochów i już
      Dziewczyny, dzięki za to, że pisałyście na priwa, wiele mi
      pomogły wasze doświadczenia, pomysły, trzymają na duchu, ze paskudy się
      wyprowadzą.
      Rany piore juz 3 raz wszystko i siedzimy z szamponem na glowie, i mam diość, bo
      na samą myśl mnie skręca.
      • mamajka6 Re: wszy-pomocy!!!!! 30.12.05, 18:05
        To raczej mxp4 jest z kołtuńskiej wsi, skoro tak komentuje problem.Tak tak,wszy
        lgną także do sterylnie czystych mieszczuchów (tak dla wyjaśnienia).I odpuść
        sobie takie komentarze skoro nie masz zielonego pojęcia o problemie.Moja córa
        chodzi do małej szkoły w mieście i w jej klasie kilkoro dzieci miało właśnie
        wszy
        • mxp4 Re: wszy-pomocy!!!!! 31.12.05, 05:32
          mamajka6 napisała:

> To raczej mxp4 jest z kołtuńskiej wsi, skoro tak komentuje problem.Tak
          tak,wszy
          >
          > lgną także do sterylnie czystych mieszczuchów (tak dla wyjaśnienia).I odpuść
          > sobie takie komentarze skoro nie masz zielonego pojęcia o problemie.Moja córa
          > chodzi do małej szkoły w mieście i w jej klasie kilkoro dzieci miało właśnie
          > wszy

No to o czym to swiadczy?! Co chcesz przez to powiedziec?, ze wszy to norma i
          w kazdej elicie powinny sie gniezdzic? Bo to wlasnie taka pozal sie Boze elita
          wlasnie z koltunskiej wsi.
      • mxp4 Re: wszy-pomocy!!!!! 31.12.05, 05:27
        Podam ci sposob ktory stosowano kiedys, kiedy wszy zdarzaly sie czesciej.Sposob
        jest stu procentowo skuteczny po pierwszym razie wszy wygina ale trzeba
        powtorzyc za pare dni bo wylegna sie z gnid nowe choc wiekszosc gnid tez
        wyginie. Glowe dobrze nasmarowac DENATURATM i zawinac w folie ichustke.
        Zostawic na cala noc i rano nie masz ani jednej wszy zywej. Gwarantuje.
        • naszezdrowie Re: wszy-pomocy!!!!! 01.01.06, 17:26
          wszy zdarzają się też u kobiet idących do porodu.Inne infekcje - zwalczać można
          Crotamitonem.Był do niedawna w maści i płynie.Szmponem z Lindanem fy
          Hermal.Posciel, ubranie można ozonować lub naśw. UV - lampą. Cóż - wraca
          stare.W przedszkolu trzeba zrobić kontrolę skąd żródło zakażenia.Domowników
          przejrzeć pod tym kątem.
    • koc666ica Re: wszy-pomocy!!!!! 01.01.06, 20:01
      najlepiej kupic dobry chemiczny srodek w aptece Ja zwalczyłam wszy lekarstwem o
      nazwie PREPARAT X glupia nazwa ale skuteczny w pudelku jest grzebyk ktorym da
      sie wyczesac paskudy i ich gnidy
    • pusi06 Re: wszy-pomocy!!!!! 01.01.06, 20:10
      mxp4...zastanów sie co piszesz, bo mnie krew zalewa, Ty po prostu mnie obrażasz
      Słuchaj ja jestem czysta i dzieci też, czy to znaczy, że ....zastanów się co
      piszesz.
      jak kiedyś ktoś Cię zarazi choć grypą to zwal to na siebie.....
      Wybacz, ale różne rzeczy można załapać ja np. mam klopoty po korzystaniu z
      toalet publicznych, norma.....
      I jak chcesz wiedzieć to bez moich próśb słyszałam od lekarzy nie raz jaki to
      ze mnie czyścioch
      I nie pisz głupot, bo krew człowieka zalewa, co do tych działań, to rany
      zastanów się, bo nie każdy może wszystkiego użyć, w końcu to dzieci, a nie
      wszystko im mozna lAć na głowy, zwłaszcza, że mlodsza nie ma 3 lat.
      I do tego jesteśmy alergiczkami, i starsza akurat ma poważne klopoty ze zdrowiem

Nie chcę już pisać....wiesz co teraz właśnie pokazałas, czemu ludzie nie chcą o
      tym mówić, i czemu to ukrywają....
      I wiesz co ja teraz dopiero usłyszałasm jak wiele ludzi miało z weszka
      stycznośc.
      Bo to paskudztwo się łatwo przenosi, a jak masz dzieci to i może ciebie
      dopadnie, ......no ale może Ciebie nie, bo to raczej czyściochów się czepia.
      • zuzia_i_werka Re: wszy-pomocy!!!!! 01.01.06, 21:14
        Daj spokój szkoda nerwów na odpowiadanie! Brednie i tyle-kołtuńska wieś-dama
        się znalazła smile Niestety wszy zdarzają się najczęściej w szkołach a problem
        polega na tym,że wszyscy twierdzą,że ich to nie dotyczy. U mojej znajomej w
        szkole już kilkakrotnie problem się pojawiał. Używała szamponu Nix i
        wyczesywała. Jej córka ma bardzo gęste włosy więc wymaga to mnóstwo wysiłku.
        Ale może po prostu powiem jej,żeby to olała bo i tak jest zwykłą kołtunką więc
        moze być i zawszoną smilePOzdrawiam Cię serdecznie i dziewczynki teżsmile
        • jolper Re: wszy-pomocy!!!!! 02.01.06, 11:43
          Ja także niedawno miałam ten problem (i niech mxp4 nie próbuje nazywac mnie
          brudasem), i jedyne co okazało się skuteczne to ocet z wodą. Nie jest to
          przyjemna kuracja,ale uratowała moja córkę,a właściwie jej długie włosy przed
          obcięciem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka