ppolkaa 29.01.06, 11:43 czy mogę podać 3,5 latkowi cerutin,jest podziębiony a nic innego nie mam z leków na przeziębienie dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inez.b Re: cerutin 29.01.06, 14:46 Witam! Ja mam czterolatka i od dawna podaję mu Cerutin,codziennie 1 tabletka zapobiegawczo a w czasie infekcji 2x1 tabletka.Ważne by w tym samym czasie nie podawać innych preparatów zawierających wit.c ,żeby nie przedawkować jej. Odpowiedz Link Zgłoś
modalna Re: cerutin 29.01.06, 18:05 To witaminę C można przedawkować? Zawsze myślałam, że ona się "wypłukuje"... Ja podaję synkowi (4 lata) Cerutin i witaminę C (200mg) raz dziennie. Czy to nie za dużo? Może znacie jakieś strony z normami dziennych dawek witamin? Pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
inez.b Re: cerutin 29.01.06, 14:52 To jeszcze raz JA widziałam przed chwilką zdjęcia Twojego Kacperka,mój synek to też Kacperek tydzień temu skończył 4 latka.Pisałam na forum Rówieśnicy odnośnie mam Kacperków ale nie ma odzewu.Twój Kacperek przypomina mojego,ale mój ma ciemne włoski.Jeśli masz ochotę to się odezwij,pogadamy o naszych Kacperkach. Odpowiedz Link Zgłoś
inez.b Re: cerutin 29.01.06, 22:08 Gdy kupowałam w aptece INFEKS dla dziesi w cukierkach,zapytalam pani czy mogę jednocześnie podawać Infeks i cerutin,więc ona powiedziała,żeby ostrożnie:jedna tabletka cerutinu i jeden cukierek infeks dziennie,bo można przedawkować.Więc jestem ostrożna na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
ppolkaa Re: cerutin 30.01.06, 22:44 >Jeśli masz ochotę to się odezwij,pogadamy o naszych Kacperkach. ****** chętnie moje gg 9238378 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: cerutin 30.01.06, 23:47 Nadmiar syntetycznej witaminy C przyczynia się do powstawania złogów w nerkach, tzw. piasek i kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś