Dodaj do ulubionych

mokry kaszel

26.02.06, 12:07
czesc dziewczyny, jestem tutaj nowa i bardzo prosze o pomoc.
moja 8miesieczna coreczka od tygodnia mocno kaszla - kazsel mokry, z glebi, meczacy i ma zalozony nosek, mocny katar. dawalam homeopatyczne kropelki od przeziebienia, kapalam kropelki do nosu, przemywalam nosek, ale nic z tego. goraczki nie ma, ale takie szklane oczki, dzieco zle sie czuje, smutne. lekarka wypisala antybiotyk, ale mala dostala od niego biegunke (dawalam dwa razy), wiec nie daje. jak pomoc dziecku????
z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • kasia_zam Re: mokry kaszel 26.02.06, 13:08
      Witaj ja na twoim miejscu poszłabym jeszcze raz do lekarza.Dzieci bardzo często
      biegunką reagują na antybiotyki czasem wystarczy zwiększyć dawkę leków
      osłonowych(lakcit)i to pomaga ale w twoim przypadku może być zupełnie
      inaczej.Jeśli chodzi o mokry kaszel to może przejść na oskrzela albo co gorsze
      na płuca.JA na mokry kaszel podaję też flegaminę to pomaga ale lepiej zapytaj
      lekarza.A może jest to na tle alergicznym.Pozdrawiam życzę zdrowia.
      • laurka18 Re: mokry kaszel 27.02.06, 16:20
        ja tez mam 8mio miesieczne dziecko. Tez mial taki kaszel i lekarz stwierdzil ze
        to moze byc zwiazane z zabkowaniem czesto to sie zdarza. Nie zaszkodzi
        skonsultowac sie raz jeszcze z lekarzem.
        Zawsze mnie tylko zastanawia dlaczego oni tak uwielbiaja antybiotyki...jest
        tyle innych metod leczenia mokrego kaszlu!
        POwodzenia
      • kajkai Re: mokry kaszel 27.02.06, 16:41
        a umialabys postawic banki ?
        Takie bezogniowe cisnieniowe. Na mokry kaszel idealne. Zaraz powinno jej przejsc.
        Generalnie mokry kaszel jednak jest duzo lepszy od suchego.
        Dawaj jej baaardzo duzo pic i oklepuj. Trzeba rozrzedzic ta wydzieline.
    • gele Re: mokry kaszel 02.03.06, 20:52
      dzieki za poradysmile minelo juz kilka dni, a mala nadal kaszla, chociaz juz mniej. lekarka byla u nas kilka razy, stwierdzila, ze biegunke mogl spowodowac rotawirus.wiec wrocilismy do antybiotykow + linex+duzo picia. kaszel zelzal, chociaz nadal troche kaszla. biegunki juz tez nie ma, ale jest ostrozna z jedzeniem - otwiera buzie troszeczke, pokosztuje, co tam wkladam, chyba boje sie, ze lekismile nacieram mala eukaliptem, daje bronchicum. mam nadzieje, ze niedlugo bedzie calkiem zdrowa.
      pozdrowienia wszystkim i duzo zdrowia!
    • fliper27 Re: mokry kaszel 03.03.06, 14:45
      mam ten sam problem z moim rocznym synkiem też ma mokry kaszel i strasznie
      leci`mu z nosa gorączki brak podaje mu flawamed (syrop) do tego cebion i wapno
      w syropie, na katar otrivin ale średnio pomaga zakraplam solą i wyciagam
      wszystko fridą może w końcu przestanie lecieć
      życze powrotu do zdrowia
      pozdrawiam
      M.
      • tabaluga0 Re: mokry kaszel 03.03.06, 19:25
        nie czekajcie, idzcie do lekarza, moj maly tak zaczynal, po 4 dniach poszlam do
        lekarza i to byl poczatek zapalenia okrzeli, dostal a ntybioty i juz po dwoch
        dawkach bylo znacznie lepiej, a tak to pewnie skonczyloby sie zapaleniem pluc i
        co gorsza szpitalem.

a flegamina jest dla dzieci powyzej 12 rż.!!!

musicie tez uwazac jaki syrop podajecie, bo dajac syrop przeciwkaszlowy na
        mokry kaszel wstrzymuje sie odkasływanie flegmy i jej zaleganie w plucach co
        sie skonczy zapaleniem płuc.
    • fliper27 Re: mokry kaszel 04.03.06, 11:25
      idz jeszczeaz do lekarza ja wczoraj wezwałam lekarza do domu i okazało sie ze
      mały ma prawostronne zapalenie płuc dostał antybiotyk mam nadzieje ze wszystko
      bedzie oki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka