Dodaj do ulubionych

Robaki u dziecka

05.03.06, 19:17
Obserwuj wątek
    • dorka.3 Re: Robaki u dziecka 05.03.06, 19:21
      Przepraszam, za szybko kliknęłam. Zacznę od początku, w piątek panie przebierały
      mojego synka w przedszkolu, bo jakoś nie wytrzymał i zabrudził sobie majteczki,
      jak go odbierałam to był brudny i poszłam go umyć i wtedy w jego majteczkach
      (które dość długo leżały w szafce) znalazłam jakiegoś robaka. Był biały z jakby
      czarnym łebkiem, ok. 3 mm długości, nie ruszał się. Wiem, że to nie owsik,
      podpowiedzcie mi co to mogłoby być, jutro ide do lekarza, ale nie daje mi to
      spokoju? Proszę o jakieś wskazówki.
      • martas113 Re: Robaki u dziecka 07.03.06, 13:13
        mam jedna uwage a propo robakow. najlepiej jest podawac lek , tj. pierwsza
        dawke jak jest pelnia ksiezyca, bo wtedy najlatwiej go zwalczyc. warto o tym
        poczytac w encyklopedii o fazach rozwoju glisty ludzkiej. u mojego dziecka
        przez wiele miesiecy, zanim trafilam na dobrego lekarza, ktory postawil
        prawidlaowa diagnoze, mial niezidentyfikowany, mokry kaszel ( zwlaszcza w nocy
        w godzine po zasnieciu), byl bledszy i mial podkrazone oczy. kaslal czasem po
        kilka dni, potem nic, potem znowu, ale przerwy byly nieregularne i nie mozna
        bylo zauwazyc zadnej zaleznosci. teraz obserwujac pelnie widze, ze tuz przed
        pelnia kaszle wiecej a nawet wymiotuje. lek podam 9 marca.
    • 5_monika Re: zapytaj tu: 06.03.06, 09:08
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578
      • aga.lendzion Re: zapytaj tu: 06.03.06, 11:10
        zajrzyj do watku Alergie
        pomimo nazwy o robakach jest tam bardzo duzo
        pozdrwiam
        • dorka.3 Re: zapytaj tu: 06.03.06, 15:27
          dzieki, lekarka dała nam pyrantelum na wszelki wypadek i mówiła, że to może być
          glista ludzka. po dwóch tygodniach mamy powtórzyć lek, trochę się zdziwiłam, że
          nie dostaliśmy skierowania na badanie kału.
          • aga55jaga Re: zapytaj tu: 07.03.06, 21:28
            nie zawsze badania kału są miarodajne - gdyż dziecko może mieć pasożyty a kał
            pobrany w danym dniu może być od nich wolny sad
            Nam lekarka przypisuje Zentel - jedena działka na większość pasożytów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka