jagoda2 13.03.06, 19:38 Czy 3-letniemu dziecku można podać Sinupret na katar? Podobno jest także w syropie. Z góry dziękuję. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bb12 Re: Sinupret dla 3-latka? 13.03.06, 23:34 Ja dawałam ,gdy miała trzy lata 3 razy dziennie po 10 kropli [zalecenie lekarza] . Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Sinupret dla 3-latka? 13.03.06, 23:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=35239588&a=35249592 Odpowiedz Link Zgłoś
greta111 Re: Sinupret dla 3-latka? 13.03.06, 23:41 Jak najbardziej, 15 kropli 3 razy dziennie - wskazana dawka, ale nam pomoglo 20 kropli 3 razy dziennie ( przepisane przez lekarza) kiedy nie moglismy dać rady z katarem (zatkany nos) ... Sinupret powoduje min. rozrzedzenie zalegającej wydzieliny Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: Sinupret dla 3-latka? 14.03.06, 14:24 Dziękuję za odpowiedzi. Chcę się tylko upewnić, czy Sinupret udrożni nos? Córka w ciągu dnia w sumie nie ma kataru, ale problem zaczyna się z chwilą położenia się spać - nie może oddychać, nos jest zatkany, dziecko pochrapuje i śpi z otwartymi ustami. Czy Sinupret można kupić bez recepty? Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Sinupret dla 3-latka? 14.03.06, 14:29 Nie ma przerośniętego 3 migdała- niech laryngolog zobaczy, oczywiście jak nie choruje to nie trzeba nic robic, ale bedziesz wiedziała skąd zatkany nos i chrapanie. Nawilżaj tez powietrze w sypialni, boto też moż eutrudniac oddcyhanie. Sinupret w kropelkach jest świetny i warto dawać, bo skuteczny- systematycznie i po paru dniach powinno byc lepiej. Nawilazj tez nosek w ciagu dnia- jest w zimie przy co. zbyt suche powietrze. B. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: Sinupret dla 3-latka? 14.03.06, 14:51 Nie ma przerośniętego migdała, to raczej alergiczne - córka ma pyłkowicę i okresowo zdarza się jej mieć takie właśnie objawy, stąd moje pytanie, czy Sinupret na taki katar - nie-katar pomoże? Bo to jest raczej obrzęk śluzówki nosa, ale nie chcę jej od razu aplikować sterydów (Flixonase). Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś