awuka 05.05.06, 14:33 Moja 16-miesięczna córcia chodzi na palcach. Czy jest szansa że to się unormuje? Zwracamy jeje uwagę, ale nic z tego. Boję się że tak będzie już na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tolka11 Re: chodzenie na paluszkach 05.05.06, 14:50 Jak si e denerwujesz to idź do pediatry, albo do neurologa. Teoretycznie nie powinna tak chodzić. Może samo minie, a może potrzebna jest rehabilitacja. Po prostu idź do fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
awuka Re: chodzenie na paluszkach 05.05.06, 15:09 Pediatra twierdzi że tak może być, ważne aby usztywniać jej nóżki w kostce zakładając wysokie buciki.Ponoć to mija... Odpowiedz Link Zgłoś
michulanka Re: chodzenie na paluszkach 05.05.06, 16:53 Dopiero co był taki watek wiec pewnie lepiej go najpierw odnalezc. Co do chodzenia na palcach to czesto sie to zdarza i nie jest problemem. Dziecko chodzac w ten sposob wzmacnia sobie miesnie nog. Z tym wysokimi bucikami to tez raczej przesada bo ortopedzi zalecaja, aby dziecko czesto chodzilo boso a wiec bez usztywnienia. A tak w ogole to warto pojsc do ortopedy i rozwiac wszelkie watpliwosci i raczej machnac reka na gadanie pediatry o wysokich bucikach. Odpowiedz Link Zgłoś
071979an Re: chodzenie na paluszkach 05.05.06, 16:55 witamkiedy mój syn był w tym wieku co twoja córcia też tak chodził,nie byłam z nim u lekarza.Teraz ma 22 miesiące i nawet nie zauwazyłam kiedy przestał oświeciło mnie po twoim poscie i nie zwracałam mu uwagi żeby tak nie chodził.Spokojnie poczekaj .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angami Re: chodzenie na paluszkach 05.05.06, 18:52 Moj synek tez tak chodzil jeszcze kilka msc temu, teraz ma 2 lata i juz chodzi normalnie, tez mu nie zwracalam uwagi, i jakos tak sam przeszedl na normalne chodzenie, wiec nie przejmuj sie tym tak pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link Zgłoś