09.05.06, 09:57
Moja córka w wieku 2 latek miała usunięty 3 migdał. Teraz w wieku 5 lat
migdał się pojawił i do tego ma bardzo duże migdały które się ze sobą
dotykaję. Laryngolog polecił mi usunięcie tego 3 migdała oraz zmniejszenie
tych dwóch. Ale moja córka nie choruje tylko bardzo chrapie oraz zdarza się u
niej w nocy że na moment nie może powietrza złapać. Ona jest bardzo drobna i
mała jak na jej wiek. Czyżby to były skutki braku tlenu w nocy? Nie wiem czy
ję poddać tej operacji czy nie?
Obserwuj wątek
    • iljana Re: 3 migdał 09.05.06, 13:59
      Cóż, z mojego doświadczenia u synka migdały mozna zmniejszyć inaczej jak
      operacyjnie i my to zrobiliśmy. Dlatego nie musieliśmy operować migdałka,ani
      też zakałdac drenów w uszkach. Jednak w przypadku niemozności złapania
      powietrza w nocy przez dziecko, ja bardzo rozważalabym operację. Leczenie
      przecież trawa. u nas zajęlo to 4 miesiące. Przy czym jeśli masz dlugi termin
      oczekiwanai na zabieg, to mozesz pokusić się o leczenie.
      • ila32 Re: 3 migdał 09.05.06, 21:47
        Ale jakim leczeniem można zmniejszyć migdały?
    • iljana Re: 3 migdał 09.05.06, 22:24
      Przeczytaj wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=41123412
      i jeśli będziesz zainteresowana sposobem na migdałki... to napisz do mnie.

• asese Re: 3 migdał 10.05.06, 22:40
        iljana prosze napisz jaki masz sposob na te migdalki .odpisz bardzo cie prosze
        • 1719ko Re: 3 migdał 11.05.06, 06:44
          Witam!moja córka ma również bardzo odległy termin zabiegu usuniecia trzeciego
          migdałka.Jestem bardzo ciekawa czym,tzn.jakimi leami,metodami można zmniejszy to
          paskudztwo,które tak nam utrudnia zycie.Prosze napisz iljana co wam pomogło.Z
          góry bardzo dziękuje za pomocsmile

Pozdrawiam!
          Podwójna mama Aga
    • iljana Re: 3 migdał 11.05.06, 09:57

Przeczytajcie wątek w załaczonym linku. Przy czym ... UWAGA, ze osoba ktora
      leczy dzieci tymi samymi sposobami ,którymi ja lecze dzieci, niefortunnie
      włożyła te preparaty do jednego worka zwanego Homeopatią. Tragedia! Ale juz to
      wyjaśniłyśmy sobiesmile. Bo faktycznie to co obie stosujemy, leczy nasze dzieci w
      czasie 4-8 dni i antybiotyki nie są potrzebne. Ani wycinanie migdałków
      (leczenie u nas trwało 4 miesiące). Jednak wskazanie w postaci duszność przez
      przerost migdałka - po WAŻNY argument za zabiegiem. I ja osobiście bardzo bym
      nad tym myślała.

Trochę generalizując, jak dla mnie H nie działa. Te mamy z którymi piszę na
      priva wiedzą dlaczego tak uważam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=38298182&a=38390006
      powodzenia!
      • deczka Re: 3 migdał 15.05.06, 12:39
        Witam
        Ja też dopiszę swoje trzy groszę... Mój synek też ma problemy z migdałami ( ma
        teraz 4 lata). Nie dają mu spać ani normalnie funkcjonować, czeka na zabieg.
        Jednak postanowiłam spróbować kuracji, tymi lekami co podała mi Ilijana.
        Z dostaniem żaden problem - po prostu zamówiłam w aptece (mieścina na
        Podkarpaciu) i po kilku dniach były do odebrania (bez recepty).
        Zatem - leczymy się smile
        • iljana Re: 3 migdał 15.05.06, 14:09
          No proszę, dziewczyny - mamy, próbujcie. Nie wierzę, że moja rodzina jest
          wyjątkiem w leczeniu. Reszta dzieci naszej doktor także osiagą rezultaty i nie
          połowiczne! O tym samym pisała kiedyś na forum inna mama - Aga (gdzieś
          załączyłam link). Pozdrawiam cię Ago.
          • saga5 Re: 3 migdał 15.05.06, 16:06
            a my usunęliśmy i dziecko jakby od nowa przyszło na świat!! wrócił mu apetyt,
            zniknęły worki pod oczami z powodu niedotlenienia, stał się energiczny i pełen
            witalnych sił. Walczyliśmy z migdałami ponad rok-bezsuktecznie!!! Bezdechy
            minęły,śpi spokojnie a my razem z nim. Dodam że nasz 5 latek miał robiony
            drenaż uszu+podcięcy trzeci oraz boczne. To była bardzo dobra decyzja!!
            U nas obkurczanie lekami zupełnie,ale to zupełnie nic nie dało a tylko
            przeciągnęło w czasie to co moglibyśmy zrobić wcześniej.
            Pozdrawiam
            Aga
            • marianna18 Re: 3 migdał 15.05.06, 16:42
              saga5 napisała:

> a my usunęliśmy i dziecko jakby od nowa przyszło na świat!! wrócił mu apetyt,
              > zniknęły worki pod oczami z powodu niedotlenienia, stał się energiczny i pełen
              > witalnych sił. Walczyliśmy z migdałami ponad rok-bezsuktecznie!!! Bezdechy
              > minęły,śpi spokojnie a my razem z nim. Dodam że nasz 5 latek miał robiony
              > drenaż uszu+podcięcy trzeci oraz boczne. To była bardzo dobra decyzja!!
              > U nas obkurczanie lekami zupełnie,ale to zupełnie nic nie dało a tylko
              > przeciągnęło w czasie to co moglibyśmy zrobić wcześniej.
              > Pozdrawiam
              > Aga

Podpisuję się obiema rękami pod tym postem
              M.
        • asese Re: 3 migdał do deczki 15.05.06, 16:33
          witam deczka napisz jezeli bys mogla jaki to lek na te migdały bardzo cie
          prosze
    • asese Re: 3 migdał 16.05.06, 08:50
      witam deczka napisz jezeli bys mogla jaki to lek na te migdały bardzo cie
      prosze
      • marikas Re: 3 migdał 16.05.06, 17:04
        Witam

Moja córka ma skończone 2 tyg temu 3 latka. Termin zabiegu mamy na 01.06.2006r
        (Dzień Dziecka), dla mojego dziecka prezentem miedzy innymi będzie zdrowie.
        Ala ma bezdechy, chrapie -meczy się bardzo nocy, ma płyn w uszach. Będzie miała
        zakładane dreny w uszach, przecinane boczne i 3 migdał.
        Napiszę wam po 01.06 co i jak było u nas.
        Teraz odliczamy do 01.06 (najgorsze są noce).

Pozdrawiam
        • iljana Re: 3 migdał 16.05.06, 21:22
          Czasami na leczenie nie ma czasu! I są takie zagrażające zyciu objawy, że nie
          ma się co zastanawiać... Jednak jeśli jest odległy termin i nic nie
          przyśpieszymy, spróbować leczyć można i warto.
    • asese Re: 3 migdał 16.05.06, 21:40
      u mojego syna (3 latka)jest migdal powiekszony ale laryngolog stwierdzil ze nie
      na tyle zeby go wycinac .ma robione proszki w aptece na wysuszenie ale czy to
      pomoze niewiem ,ma tezkrople uodparniajace esberitox .
    • asese Re: 3 migdał 16.05.06, 21:47
      a jeszcze jedno dodam ze maly nie chrapie ma zamknieta buzie jak spi .jak ma
      katar to tylko splywa gdzies po gardle ale psykamy do nosa wode morska i to
      nawet pomaga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka