Dodaj do ulubionych

czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale

20.08.06, 14:36
dziewczyny pomóżcie!!!
moj syn (22 m-ce) od miesiąca ma straszny kaszel, nie towarzyszy mu gorączka
ani katar. Tydzień temu skończył brać rovamycynę ale antybiotyk nic nie
pomógł. Cały czas ma robione inhalacje z pulmicortu i berodualu - również bez
skutku. Kaszel jest raz mokry raz suchy, ale najgorsze że jak go dopadnie to
mały aż wymiotuje. Właśnie wczoraj zobaczyłam że w zwróconej treści jest
mnóstwo takich cienkich czarnych "niteczek". Takie same niteczki są również w
kale. Miał już robione testy na lamblie ale te wyszły negatywnie. Co to może
być? Czy ktoś miał podobną sytuację?
Obserwuj wątek
    • nikitka5 Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 20.08.06, 17:40
      Czy Twój synek je banany ? Nam pediatra mówił,że takie nitki to po bananach są
      pozdrawiam,nikitka mama 3 letniej Malwinki
    • flawia7 Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 20.08.06, 17:49
      Owsiki,które przesadziły z opalaniem w solarium smile
    • sebastianek6 Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 20.08.06, 20:24
      Też myślę że te nitki to banany. Co do kaszlu to nam ktoś doradził by odtawić
      leki i ograniczyć lub wręcz wykluczyć nabiał. Mały też nie miał gorączki.
      Pomogło. Kaszel mokry trwał jeszcze dwa dni, poźniej zaczął się suchy trwał ok
      dwoch tygodni, póżniej stopniowo się wyciszał. Minęło już 3 mce i mały jeszcze
      trochę pokasłuje ale sporadycznie. Musisz sama ocenić czy to mozna zastosować u
      Twojego malucha. Życzę zdrówka.
    • dagny71 Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 20.08.06, 21:10
      A ja sądzę,że to są afroamerykańskie owsikismile smile smile
      • madziulaw dagna i flawia 20.08.06, 21:34
        wypad z forum.
        łatwo jest byc "bohaterem"/ naśmiewcą jeśli nie podaje się swojej tożsamości, co??

ot, złośliwe tchórze
    • madziulaw Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 20.08.06, 21:36
      Bobinia, weź próbkę wymiocin + kału i zanieś do najlepszego laboratorium w
      Twojej miejscowości.Sprawdź bakteriologicznie i pod kątem PASOżYTóW, w tym, tych
      odzwierzęcych
      Na forum Alergie dziewczyny wymieniają się najlepszymi laboratoriami.
      Podobno drożdżyca/ grzybyca przewodu pokarmowego może wywołać podobne objawy
      (opócz bananów)

zdrowia życzę
    • bobinia Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 20.08.06, 23:51
      faktycznie mały jadł tego dnia banany, tyle że w tym stresie nie
      skojarzyłam ,że to moze byc powód. Nabiału nie je wogóle, nawet tknąć Danonka
      nie chce - tylko nutramigen, więc rada Sebastianka nam się nie przyda, a z tym
      odstawieniem leków wstrzymam się do środy bo mamy akurat wizytę u alergologa.
      Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi bo naprawde zaczęłam się już martwić sad
      Szkoda tylko że na forum są osoby które nie potrafią wczuć się w rolę matki,
      która musi patrzeć na dziecko duszące się od wymiotów spowodowanych kaszlem (na
      te owsiki afroamerykańskie to bym nigdy nie wpadła). Pozdrawiam wszystkie
      normalne mamy...
    • maladorotka Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 21.08.06, 10:45
      Te nitki to od banana na pewno.Alergiczny kaszel nie ustapi bardzo szybko.
      Sprobuj przerwac kaszel podajac syrop sinecod po 17, a do 16 godziny dawaj
      mucosolvan, maly wymiotuje, bo flegma zalegamu tez w zolodku, a sam kaszel
      prowokuje wymioty. Dzialanie wziewow musi troszke potrwac i powinno byc
      wspomagane srodkami wykrztusnymi. Koniecznie dawaj mu Mucosolvan. Ja bym zrobila
      jeszcze RTG - zeby wykluczyc zapalenie pluc.
    • maladorotka Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 21.08.06, 10:48
      Pewno, ze pokaz, tylko oni tak pomagaja, ze hoho. A co do tormentiolu - mam
      dwoje dzieci - dziesieciu lat, bo syn tyle ma, a coreczka 5 - lepszej masci nie
      mialam, wszystkie wynalazki, lacznie z wysuszajacym skore na wior sudocremem
      moga sie schowac.
      • maladorotka Re: czarne "nitki" w wyplutej flegmie i w kale 21.08.06, 10:48
        Boze, ta odpowiedz ostatni o kremie nie do ciebie! cos mi przeskoczylo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka