mazena76 22.08.06, 21:39 Witam Mam prośbę do mam które podawały dzieciom ferum lek w syropie. Czy dzieciom zciemniały ząbki, niby w ulotce zapewniają że nie, ale ja mam wątpliwości.CZy po podaniu myłyści ząbki. Proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
71gosik Re: Żelazo-Ferum lek-syrop 22.08.06, 21:50 Podawałam przez 4 m-ce niemowlakowi, któremu w międzyczasie wyrzynały sie zęby, nie ściemniały, a nie myłam po podaniu. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Żelazo-Ferum lek-syrop 22.08.06, 21:57 Podaje 2,5 latkowi. Do posilkow normalnym (nie - mlecznych). Obserwuje zeby bardzo wnikliwie - nic si enie dzieje. Narazie podajemy drugi miesiac. Nie myje zebow malemu zaraz po podaniu leku Odpowiedz Link Zgłoś
mazena76 Re: Żelazo-Ferum lek-syrop 22.08.06, 22:12 własnie-lekarz mi mówił żeby nie podawać przy posiłkach mlecznych bo mleko i zelazo to nie jest dobra kombinacja.zastanawiam się jak do tego maja się wszystkie kaszki mleczne wzbogacone o żelazo-czyżby reklama i chęc przyciągnięcia klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Żelazo-Ferum lek-syrop 22.08.06, 22:19 Nie wiem, podejrzewam, ze tak... Ja wiem, ze zelaza nie podaje sie wlasnie przy mleku i nalezy podawac cos kwasnego np. sok pomaranczowy - podobno lepiej sie wchlania (ale to jzu wiem z pobierania krwi u mnie na poziom zelaza i krzywa zelaza...) Odpowiedz Link Zgłoś
mazena76 Re: Żelazo-Ferum lek-syrop 22.08.06, 22:26 tak lekarz zalecał dodatkowo przyjmowanie witaminy c -w przypadku mojego maluszka cebion. Odpowiedz Link Zgłoś