Dodaj do ulubionych

przeziębienie przed operacją!!!

15.09.06, 10:35
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam mały problem i chcialabym prosić o
pomoc. Jedziemy z synkiem (VSD) 25.09 do Łodzi na operacje serduszka ale
Kacperek niestety ma katarek. Slyszalam ze dzieci przed operacjami musza byc
conajmniej 2 tyg wczesniej zdrowe. Nie podaje co prawda malemu zadnych lekow
jedynie witaminy i herbatke z miodem. I teraz cały czas sie zastanawiam czy
nastawiac sie psychicznie na ten wyjazd. Co prawda bardzo mnie boli serce ze
musimy tam jechac ale chyba wole zeby to juz bylo za nami. Moze ktos wie cos
na ten temat, a jesli tak to prosze o rade. dziekuje
Obserwuj wątek
    • gwiazdeczka69 Re: przeziębienie przed operacją!!! 15.09.06, 11:23
      ja w wieku 10 lat jechalam na operacje 2 juz w swoim zyciu z katarem, kaszlem,i
      stanem podgoraczkowym ale lekarze zakwalifikowali mnie do operacji ,od
      przyjazdu na oddzial do czasu operacji(a bylo to z kilka dni)bralam osłonowo
      antybiotyk. z tego co wiem teraz podaje sie antybiotyk na dobe przed operacja
      osłonowo , no a ja mialam kilka dni przed.Moze lepiej pojsc do lekarza
      rejonowego na wizyte zeby sprawdzic czy nie ma zadnej powazniejszej infekcji.
      Jesli nie to wydaje mi sie ze po prostu ten kataer przeczekac i
      zaleczyc.pozdrawiam
      • iwonalublewska Re: przeziębienie przed operacją!!! 15.09.06, 12:28
        Witaj ja na twoim miejscu zadzwoniłabym do doc Jadwigi Moll i ustaliłabym czy
        przyjeżdżać czy może przesunąć termin o kilka dni .jednak myśle że raczej
        powinno być wszystko ok -tym bardziej że niepodajesz małemu Kacperkowi żadnych
        antybiotyków !!!!!!!!!!!!!
        pozdrawiam Iwona
      • katpru Re: przeziębienie przed operacją!!! 15.09.06, 21:21
        dziekuje Wam wszystkim za dobre rady na pewno wszystko wezme pod uwage, ale zwazywszy na fakt iz jedziemy za tydzien do mam nadziej ze maly do tej pory wyzdrowieje i ze zostaniemy przyjeci. Ja tez podejrzewam ze to moze byc od zabkowania, bo nie ma zadnych objawow procz mokrego kataru, a ma juz 8 zebow i chyba ida nastepne. Jeszcze raz dzikuje i trzymajcie za nas kciuki.
    • barto_77 Re: przeziębienie przed operacją!!! 15.09.06, 13:21
      Nasz Mateusz miał jakąś infekcję przed operacją. Lekarze nie wiedzieli co to
      jest i czy to napewno choroba (podejrzewali też ząbkowanie), prof. Karolczak
      powiedział nam, że w takim stanie dziecka się nieoperuje, ale ponieważ
      kardiolodzy sugerowali jak najszybszy termin, zdecydowano jednak operować.
      No i niestety po zabiegu pojawiły się powikłania - jakiś stan zapalny, niedodma
      płuc, przez prawie tydzień był przez to pod respiratorem, odciagano ropną
      wydzielinę z płuc, dostawał 2 antybiotyki.
      Ja na twoim miejscu skonsultowałbym się z lekarzem, czy mozna zaczekać aż mały
      będzie zdrowy.
      • monikakonieczka Re: przeziębienie przed operacją!!! 15.09.06, 15:39
        Myślę,że w tej sytuacji najlepiej pójść do swojego lekarza pediatry
        poprosić,żeby osłuchał Maluszka i wtedy mając jakąś wiedzę zadzwonić do Łodzi i
        przekazać i czekać.Ja tak robię a też jeżdżę z Mateuszem do Łodzi.Pozdrawiam
        Monika mama Mateusza z HLHS.
        • ememka1 Re: przeziębienie przed operacją!!! 15.09.06, 17:46
          NAs przez katar nie przyjęto na badanie echo serca w uśpieniu. Musielismy
          przyjeżdżać jeszcze raz. Po dwudniowym pobycie dziecko wróciło do domu z katarem
          (klima). Jak czekałyśmy w szpitalu na operację przeprowadziłam ostrą dyskusję z
          pielęgniarką by wyłączono lub zmniejszono klimatyzację w naszym pokoju
          (poprzednie doświadczenia) i nie wychodziłam z małą na korytarz aż do operacji.
          Chłopiec z naszego pokoju, wiek ok. 2lat (trudno utrzymać w pokojusmile przyszedł
          zdrowy w poniedziałek. W czwartek miał mieć operację, ale nie doczekał ze
          względu na duży katar i został wypisany do domu.
          • katpru Re: przeziębienie przed operacją!!! 16.09.06, 09:36
            dziekuje Wam wszystkim za dobre rady na pewno wszystko wezme pod uwage, ale zwazywszy na fakt iz jedziemy za tydzien do mam
            nadziej ze maly do tej pory wyzdrowieje i ze zostaniemy przyjeci. Ja tez podejrzewam ze to moze byc od zabkowania, bo nie ma
            zadnych objawow procz mokrego kataru, a ma juz 8 zebow i chyba ida nastepne. Jeszcze raz dzikuje i trzymajcie za nas kciuki.
            • bartek251205 Re: przeziębienie przed operacją!!! 10.10.06, 15:51
              nielekcewarzcie kataru muj mały kichał chciałam eby go ktoś zbadał to nie i
              jak wruciłam do domu to na drugi dzien leżałam już z małym na zapalenie płuc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka