Dodaj do ulubionych

Dieta?????

10.11.06, 11:51
Moja młoda miała lekkie zatrucie pokarmowe i była 2 dni na ścisłej diecie. teraz zgłodniała i ma ochotę na dosłownie wszystko, ale wiadomo że tak od razu się nie da zwłaszca ,ze jeszcze bierze lekarstwa.Wymyśliłam ziemniaczaną na obiad ale...nie mam więcej pomysłów.co podać głodnej , 7 latce na obiad,żeby było w miarę dieteyczne i lekkostrawne?????
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Dieta????? 10.11.06, 11:54
      Gotowane ziemniaki, gotowana marchewka, poźniej mieso drobiowe- tez gotowane.
      • kotbehemot6 Re: Dieta????? 10.11.06, 11:57
        no właśnie...zapomniałam tylko dodać,ze już po tch paru dniach , jest absolutny sprzeciw w stosunku do marchwianki, marchewki, u, kaszki ryżowej i tym podobnych kleików..ale fakt mięsko drobiowe moze przejdzie smile))
        • lola211 Re: Dieta????? 10.11.06, 11:58
          Oj, nie dziwie sie dziecku wcalesmile.
    • sylwia06_73 Re: Dieta????? 10.11.06, 11:57
      Jak moje dziecko jest chore(ostatnio angina ropna)to kupowalam słoiki z zupami
      dla niemowlakow.Latwo sie lykalo i żołądka nie przeciazyl.Jednoczesnie
      wartosciowe skladniki tam sa.Jak na zoladek to jeszcze chudy rosolek podsypany
      kasza manna
      • olamad Re: Dieta????? 10.11.06, 12:02
        Rosołek wcale nie jest lekki na żołądek - owszem, jest polecany dla
        rekonwalescentów, ale nie "żołądkowych".
    • sylwia06_73 Re: Dieta????? 10.11.06, 12:05
      Oryzuzjablkiem ktos mi kiedys gagal ale mnie to nie przekonuje Bleeeeeeeeee
    • mor_lena Re: Dieta????? 10.11.06, 14:12
      Chudy krupnik albo jarzynowa, jajecznica na maśle (bez żadnych dodatków), jajko
      na miękko, ryba na parze, ziemniaki z masłem + dobrze ugotowana niełykowata
      fasolka szparagowa (np. z mrożonki).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka