Dodaj do ulubionych

AZS w ciązy

IP: *.* 03.07.01, 10:10
Czy ktoś z Was miał może nasilone objawy AZS w ciąży i chciałby podzielić się ze mna jak z tym walczyć? Od 15 tygodni ( odkąd jestem w ciąży) mam zmiany chorobowe na twarzy szyi i całych rękach. Jest to strasznie męczace i uciażliwe. Wypróbowałam juz tysiąc sposobów i nic. W dodatku zupełnie nie wiem na co mogłabym byc uczulona. Błagam o pomoc , bo nie wiem czy wytrzymam jeszcze pół roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: AZS w ciązy IP: *.* 04.07.01, 19:56
      Kasiu,Czy AZS to alergiczne zapalenie skóry? Ja miałam swędzącą i łuszczącą się twarz ( w szczególności powieki ). Miałam spuchnięte oczy i wyglądałam jak po przemocy domowej. Pomogło picie wapna i całkowita wymiana kosmetyków na antyalergiczne - od kremu zaczynając, a kończąc na spiralce do rzęs. Wybierz się do dermatologa. Na pewno Ci coś przepisze (wodę wapienną+olej lub elocom). Mi przeszło po paru dniach i nie wróciło :-) .Pozdrawiam cieplutko,Asia
      • Gość: guest Re: AZS w ciązy IP: *.* 05.08.01, 10:38
        nie wiem czy To jeszcze aktualne ale dopiero teraz znalazlam ten post-tez jestem w ciazy i Tez mam azs-unikam wszystkiego co na pewno uczula glownie pokarmy-cytrusy,pomidory,czekolada,wszysTko co zawiera konserwanty,orzechy,mleko iTd.Jak mam aTak objawow to smaruje sie elocomem-wiem To sTeryd,ale male dawki i rzadko sa bezpieczne,a swiad skory podobno moze doprowadzic do samobojstwa.I starannie natluszczam skore-kapiele z balneum hermal iTp.Aha,jeszcze dobrze rob oeparol w kapsulkach.Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka